Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 8 2004

Η Μπαλάφας και το… Dead Cat Bounce

Ιδιαίτερα ”δυσεύρετος” εξακολουθεί να είναι, όπως μαρτυρούν οι ”κακές γλώσσες”, ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρίας ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΤΕ, η ”αλληλογραφία” του οποίου με τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές καθίσταται, όπως ίσως θα έχετε προσέξει από τις σχετικές ανακοινώσεις, ολοένα και πιο… λακωνική.

Στην τελευταία της απάντηση προς το ΧΑ, η εταιρία αναφέρει σε μία πρόταση ότι ”σε συνέχεια της επιστολής μας από 28.09.2004 σας πληροφορούμε ότι δεν υπάρχει άλλη ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο”.

Τώρα αυτό πώς συνδυάζεται με την από 28/9/04 επιστολή του, στην οποία αναφέρει ότι ”σας πληροφορούμε ότι ολοκληρώθηκε η ρύθμιση προηγούμενων οφειλών για όλες τις εταιρίες όσον αφορά τις φορολογικές αρχές, εκκρεμεί ακόμη η ρύθμιση προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και η οποία είναι σε εξέλιξη αφού προηγείται ο έλεγχος και για την οποία ρύθμιση δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία”, δεν το ξέρουμε και δεν θέλουμε να σας γελάσουμε.

Εν τούτοις πρέπει να σημειώσουμε ότι κάτι ακούμε περί ΕΠΙΤΑΓΩΝ μεγάλου ύψους, που αφορούν στον ”όμιλο” και δεν σχετίζονται βεβαίως με ασφαλιστικά ταμεία ή το Δημόσιο. Πλην όμως σχετίζονται από πλευράς τραπεζών (όπως όλα τα έγγραφα του είδους) με δύο ιδρύματα, ένα εκ των οποίων είναι μικρομεσαίο και τελεί υπό τον έμμεσο έλεγχο του Δημοσίου, ενώ το άλλο, επίσης μικρομεσαίο, τελούσε υπό δημόσιο έλεγχο αλλά… έπαψε.

Γενικώς οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι και ”ό,τι καλύτερο”, γεγονός που καθιστά απορίας άξια την τελευταία κίνηση της μετοχής από τα 0,22 στα 0,30 ευρώ.

Μήπως πρόκειται για το λεγόμενο ”dead cat bounce” της αγγλοσαξονικής χρηματιστηριακής ”αργκό”, ή σε άψογα ελληνικά, για το... τίναγμα της ψόφιας γάτας;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v