Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2004

BΩΒΟΣ: Placement με... μακροβούτια!!!

Αξιοσημείωτη η… κατρακύλα της μετοχής ΒΩΒΟΣ που ξεκίνησε λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση για το επικείμενο placement μετοχών, τις οποίες κατέχει ο βασικός μέτοχος και η ίδια η εταιρία.



Που σημαίνει ότι το placement θα πραγματοποιηθεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά στα οποία είχε συνηθίσει τους επενδυτές της η συγκεκριμένη μετοχή, η οποία σημειωτέον ουδέποτε τα τελευταία δύο χρόνια είχε πέσει κάτω από την περιοχή των 15,2-15,5 ευρώ.

Χθες όμως βρισκόταν στα 12,4 ευρώ, έχοντας γράψει απώλειες της τάξεως του 25% σε σχέση με πριν από 20-25 ημέρες!!!

Σημειώστε ακόμη, μια και λίγοι το πρόσεξαν, ότι η εταιρία ανακοίνωσε ποια αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της προέκυψε από τη σχετική μελέτη της Ernst & Young.

Σύμφωνα με αυτή, στις 30/6/04 η καθαρή αξία των ακινήτων της ΒΩΒΟΣ (στις λεγόμενες ”αγοραίες τιμές”) ήταν 512 εκατ. ευρώ.

Χθες η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανερχόταν σε 420,7 εκατ. ευρώ, οπότε η απόσταση, λένε κάποιες κακές γλώσσες, δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Ίσως δε, προσθέτουν, να μην είναι και επαρκής για εκείνους που θα ”αγοράσουν” το placement, επί του οποίου η εταιρία έσπευσε μάλιστα να δηλώσει ότι αν υπάρχει ζήτηση μπορεί να φτάσει και το… 30% των μετοχών της εταιρίας.

Εμείς το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι ότι τα σωστά και οργανωμένα placements δεν… προαναγγέλλονται και μάλιστα αρκετές μέρες πριν συμβούν, εκτός αν έτσι κι αλλιώς η τιμή στην οποία θα γίνουν είναι αισθητά χαμηλότερη από εκείνη που φαίνεται στο ”ταμπλό”.

Για να το πούμε και πιο λαϊκά, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι εκείνοι που ΘΑ αγοράσουν το placement, την τιμή που είχε η ΒΩΒΟΣ στο ταμπλό έως πρότινος όχι απλώς δεν την αγόραζαν, αλλά ούτε να τη… βλέπουν δεν ήθελαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v