Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2004

Πρόοδος και Δυναμικές… ζημιές!!!

Είδε ο Χαμαιλέων την ανακοίνωση ότι η ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΕΕΧ γνωστοποίησε τον πίνακα των επενδύσεών της με ημερομηνία 30/9/04, κι είπε να... ρίξει μια ματιά.

Κι αφού κοίταξε τις βασικές θέσεις, οι οποίες είναι βεβαίως στις μεγάλες τράπεζες (ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA και EUROBANK, που είναι και η πιο μεγάλη θέση της εταιρίας, γεγονός που καθόλου δεν μας ξαφνιάζει δεδομένων των… συγγενικών σχέσεων), είπε, ανάποδος όπως είναι, να δει και από ποια θέση γράφει η ΑΕΕΧ τη μεγαλύτερη ζημία…

Κι ως εκ θαύματος του προέκυψε η... ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ. Βλέπετε, οι διαχειριστές της εταιρίας επέλεξαν να επενδύσουν περί τα 2 εκατ. ευρώ στην εταιρία γυμναστηρίων, όταν η τιμή της μετοχής βρισκόταν στο διόλου ευκαταφρόνητο ύψος των… 5,76 ευρώ.

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου η μετοχή της Δυναμική είχε καταρρεύσει στα 2,64 ευρώ, γεγονός που μεταφράζεται σε απώλειες της τάξεως του 60% για την Πρόοδο, ή περίπου 1.186.000 ευρώ, δεδομένων των 380.160 τεμαχίων που κατέχει η εταιρία!!!

Χθες βέβαια η μετοχή της ΔΥΝΑΜΙΚΗ έκλεισε σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, στα 2,43 ευρώ… με νέο ιστορικό χαμηλό!!!

Αλήθεια, ποιος και γιατί είχε τη ”φαεινή” ιδέα να αγοράσει τόσα κομμάτια της συγκεκριμένης εταιρίας, τόσο κοντά στο ιστορικό της υψηλό των 6,66 ευρώ (σε δεισιδαιμονίες δεν πιστεύουμε, ελπίζουμε κι εσείς το ίδιο…);

Από πού ακριβώς ”ποντάριζε” ότι θα κερδίσει;

ΥΓ.: Για όσους δεν έχουν καταλάβει, σημειώνουμε ότι με τη χθεσινή τιμή των 2,43 ευρώ η ΔΥΝΑΜΙΚΗ είχε κεφαλαιοποίηση περίπου 70 εκατ. ευρώ ή σχεδόν 24 δισ. δρχ!!!

Που σημαίνει ότι στα 5,76 ευρώ η κεφαλαιοποίησή της ήταν ”μόλις” 165 εκατ. ευρώ, δηλαδή... 56 δισ. δρχ!!! Μιλάμε για τρελή... ευκαιρία για ένα σοβαρό fund.

Πώς λένε ”το αφεντικό τρελάθηκε και πουλάει στη φτήνια”;

Καμία σχέση!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v