Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2004

ΠΡΟΟΔΟΣ: Τι απαντά για τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ

Την άμεση αντίδραση της διοίκησης της ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΕΕΧ προκάλεσε το χθεσινό σχόλιο του Χαμαιλέοντα για την επένδυσή της στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ. Όπως μας διευκρίνισαν αρμοδίως, η μέση τιμή που εμφανίζεται είναι αποτέλεσμα του mark to market που κάνουν στις θέσεις τους, στο τέλος κάθε έτους.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας, κ. Αντωνόπουλος, εάν αφαιρεθούν οι λογιστικές υπεραξίες που έχει καταγράψει η εταιρία μέσω γυρισμάτων (η γνωστή μέθοδος πώλησης και επαναγοράς με συγγενείς εταιρίες προκειμένου να εγγραφούν τα κέρδη), τότε η μέση ”καθαρή” τιμή κτήσης που έχει τώρα ανά μετοχή η ΠΡΟΟΔΟΣ είναι μόλις 1,27 ευρώ.

Που σημαίνει ότι τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση υπερκαλύπτουν τις φετινές ζημίες, για να το πούμε με πιο απλά λόγια…

Δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε τα όσα μας είπαν από την εταιρία, ούτε και μπορούμε να το ”τσεκάρουμε”. Σε κάθε περίπτωση πάντως, από προηγούμενους πίνακες επενδύσεων προκύπτει ότι η τοποθέτηση στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ ξεκίνησε το έτος 2003.

Προς το τέλος του 2003, η μέση τιμή που αναγραφόταν (πριν δηλαδή το mark to market που έγινε στις 31/12/03), ήταν 4,10 ευρώ ανά μετοχή, αλλά όπως είπαμε είχαν μεσολαβήσει και τα γυρίσματα…

ΥΓ.: Σαν βροχή έπεφταν χθες οι πωλήσεις στη μετοχή της ΔΥΝΑΜΙΚΗ, η οποία έκλεισε στα 2,18€ με πτώση 10,29%, αφού προηγουμένως είχε πιάσει και τα 2,14€. Ο όγκος συναλλαγών έφτασε τα 236.800 τεμάχια επί συνόλου 28.500.000 μετοχών.

Προφανώς κάποιοι θεσμικοί πωλούσαν. Το ερώτημα είναι ποιος αγόραζε…

ΥΓ2: Κάποια ”πουλάκια” μας είπαν να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις θέσεις κάποιων θεσμικών στην εταιρία. Θα το κάνουμε γιατί είμαστε... περίεργοι!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v