Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2002

”Κράτει” τοποθετήσεων για ΤΑΠ-ΟΤΕ

Το ΤΑΠ - ΟΤΕ έκανε τη διαφορά στη Σοφοκλέους, τοποθετώντας περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια δραχμές στην αγορά τον τελευταίο μήνα. Σε γενικές γραμμές η κίνηση κρίνεται πετυχημένη, αφού αποδείχτηκε ότι η προσφορά τίτλων ήταν τόσο περιορισμένη που ένας σοβαρός αγοραστής ήταν τελικά αρκετός για να αλλάξει συνολικά την ρότα της αγοράς.

Οι πληροφορίες θέλουν το μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό των εργαζομένων του ΟΤΕ να τηρεί πλέον στάση αναμονής, αφού το μέσο κόστος κτήσης των μετοχών που αγόρασε πρόσφατα είναι χαμηλό και δεν κρίνεται σκόπιμο να αυξηθεί. Αν και εφόσον η αγορά υποχωρήσει εκ νέου, τότε ενδεχομένως να γίνουν νέες σημαντικές τοποθετήσεις.



Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι υπάρχει ένας σοβαρός περιορισμός που έχει επιβάλλει η επενδυτική επιτροπή του ταμείου προς τους διαχειριστές.

Δεν τους επιτρέπει να κάνουν ”γύρισμα” στο χαρτοφυλάκιο περισσότερες από μία φορά στο χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετοχές που αποκτήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες δεν πρόκειται να βγουν σύντομα στην προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v