Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2011

Σφηνάκια για FBB, δάνεια και Κεφαλαιαγορά

Σφηνάκια για FBB, δάνεια και Κεφαλαιαγορά
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Αληθεύει ότι... ψήνονται εξελίξεις, καθώς ισχυρότατος παράγοντάς της σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποχωρήσει από τη θέση του;

Να υποθέσουμε πως, εάν εν τέλει παραιτηθεί, θα αναλάβει άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού Οικονομικών; 

Απόλυτα λογικό, θα πείτε...  


ΑΤΕ - FBB:
Σιγήν ιχθύος τηρεί προς το παρόν η διοίκηση της ΑΤΕbank όσον αφορά στο ύψος της συμμετοχής της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της FBBank.

Βέβαιο είναι ότι όλες οι πλευρές έχουν άσο στο μανίκι τους και η ΤτΕ φαίνεται να πιέζει με στόχο τη σταθερότητα του μικρού πιστωτικού ιδρύματος.

Ωστόσο, από την ΑΤΕ τονίζουν ότι η τράπεζα θα καλύψει μέρος της αύξησης. Ήτοι θα βάλει περίπου 17 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 40 εκατ. ευρώ φρέσκων κεφαλαίων που ζητά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η πλευρά Ρέστη. Η προθεσμία για τη δήλωση πρόθεσης εξέπνευσε χθες και μαντάτα δεν είχαμε.

Ο επιχειρηματίας κ. Β. Ρέστης κατέχει το 57,42% του μετοχικού κεφαλαίου της FBB, ενώ η ΑΤΕ το 39,6%.

Αν υπάρξει μερική κάλυψη της αύξησης μόνο από την ΑΤΕ, η τελευταία θα αυξήσει το ποσοστό της, ενισχύοντας και τη δυνατότητα παρέμβασής της.

ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ: Περίπου 680 χιλιάδες δάνεια, εκ των οποίων 70 χιλιάδες προς επιχειρήσεις, έχουν διακανονιστεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος. 

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα στοιχεία προέρχονται από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και σημείωσε ότι είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να διευκολύνουν τον οφειλέτη για να μπορεί αυτός να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v