Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2011

Όταν ξυπνούν οι υπουργοί…

Όταν ξυπνούν οι υπουργοί…
Έπρεπε να στυλώσουν τα πόδια η Ευρώπη και το ΔΝΤ, να αρνηθούν να στείλουν την τρόικα στην Αθήνα και βεβαίως να εγκρίνουν την 6η δόση, να φτάσουμε να παρακαλάμε να έρθουν, για να αρχίσει να κινείται η κυβέρνηση.

Όχι ότι το συνειδητοποίησε κιόλας. 

Με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα, το ΥΠΟΙΚ μετέφερε στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας τα προς διάθεση πακέτα μετοχών σε ΕΛΠΕ, "Ελ. Βενιζέλος", ΛΑΡΚΟ καθώς και 35 ακίνητα-φιλέτα και μέρος του Ελληνικού.

Ενώ έπρεπε μέχρι το τέλος του μήνα να εισπράξουν περίπου 750 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ για επέκταση του μονοπωλίου και την παροχή άδειας για 35.000 μηχανήματα βιντεολόττο, καθώς και άλλα 250 εκατ. ευρώ από την επέκταση της σύμβασης εκμετάλλευσης του ΔΑΑ, ο στόχος μετατέθηκε για Οκτώβριο.

Προ δύο ημερών υπογράφηκε επίσης η κοινή υπουργική απόφαση για τη λίστα φαρμάκων που θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Σεπτεμβρίου. Έπρεπε να έχει υπογραφεί από τον Αύγουστο.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε να επιστρέψουν οι φαρμακοβιομηχανίες 262 εκατ. ευρώ ως έκπτωση στα ταμεία για το 2011. Το πότε θα συμβεί αυτό και με ποιες διαδικασίες συμψηφισμού… βλέπουμε. Χρόνος υπάρχει…

Έπειτα δε από δύο χρόνια… φαγούρας, η κυβέρνηση ανακάλυψε το αυτονόητο. Ότι ο καλύτερος τρόπος να επιτύχει την πραγματική απελευθέρωση ενέργειας είναι να πουλήσει η ΔΕΗ, για παράδειγμα, 4 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Έτσι, όπως έγραψε το Euro2day, επιτυγχάνονται άνοιγμα αγοράς σε ποσοστό έως και 40%, όπως επιμένουν η Ε.Ε. και η τρόικα, και απελευθέρωση αγοράς λιγνίτη.
 
Οι τροϊκανοί δεν τσιμπάνε πλέον από αυτά.

Όπως πολύ σκληρά είπε η Lagarde στον Βενιζέλο, ένα πράγμα έχει σημασία. Εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή…

Περιμένουν, δηλαδή, πέραν της ψήφισης του ειδικού τέλους, την απόφαση για κατάργηση - συγχώνευση οργανισμών, την υπαγωγή σε εφεδρεία των πρώτων 30.000 υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα καθώς και το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

Και βέβαια όλα τα άλλα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v