Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2004

Ο ΟΤΕ και τα χρέη... πομφόλυγες!

Πομφόλυγες (κοινώς φούσκες) απεδείχθησαν τελικά τα περιβόητα χρέη των εναλλακτικών προς τον ΟΤΕ, για τα οποία διάφορα στελέχη διέρεαν εδώ και μήνες ότι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Όπως απεδείχθη την προηγούμενη εβδομάδα, ενώπιον της ΕΕΤΤ δύο από τις εταιρίες που έλαβαν εξώδικα από τον Οργανισμό που ζητούσε άμεσα τις εγγυητικές επιστολές επειδή είχαν μεγάλα χρέη (Algonet και Teledome) δεν οφείλουν... δεκάρα τσακιστή (!) από τα τέλη διασύνδεσης.

Ο ΟΤΕ πάντως διατείνεται ότι χρωστούν χρήματα από τα τέλη των μισθωμένων γραμμών. Ο ισχυρισμός αυτός ενώπιον πάντα της ΕΕΤΤ το μόνο που αποδεικνύει σύμφωνα με στελέχη της ιδιωτικής σταθερής τηλεφωνίας είναι ;oτι κάποιοι στον Οργανισμό έχουν πολύ... θράσος καθώς ο ΟΤΕ δεν ”σεβάστηκε” την περυσινή απόφαση της Επιτροπής για τα συγκεκριμένα τέλη και συνεχίζει έναν χρόνο μετά να τιμολογεί με τις προηγούμενες τιμές!!!

Για το ίδιο θέμα ο ΟΤΕ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά το θέμα δεν έχει τελεσιδικήσει. Ο ΟΤΕ πάντως θεωρεί ότι μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει αφ’ ενός να τιμολογεί με τα προηγούμενα τιμολόγια, αφ’ ετέρου να ”διαμαρτύρεται” για τη μείωση των κερδών που του προκαλούν οι μειωμένες τιμές τις οποίες πάντως ακόμη δεν έχει εφαρμόσει!!!

Φυσικό λοιπόν είναι οι εναλλακτικοί να μην αποδέχονται τις χρεώσεις και είτε να μην πληρώνουν τον ΟΤΕ είτε να του καταβάλλουν μόνο τα χρήματα που αναλογούν σε χρεώσεις βάσει των νέων τιμολογίων και δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Τα υπόλοιπα των ποσών ο ΟΤΕ τα βαφτίζει χρέη και διαμηνύει παντού ότι οι εναλλακτικοί κάνουν το ”μάγκα” με τα λεφτά του, ενώ βασιζόμενος σε αυτά αμφισβητεί την αξιοπιστία των πελατών του και ζητά εγγυητικές εδώ και τώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v