Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2011

Dionic: Μέχρι πού θα πάει η βαλίτσα;

Dionic: Μέχρι πού θα πάει η βαλίτσα;
Τις προηγούμενες ημέρες η στήλη είχε αναφερθεί σε πωλήσεις ιδίων μετοχών της MLS (σε τιμές αρκετά κοντά στο μέσο κόστος κτήσης) που έγιναν προς θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Και αυτό γιατί η MLS είναι μία από τις πολύ λίγες εταιρίες που ρευστοποιούν στις μέρες μας δικούς τους τίτλους χωρίς σημαντικές απώλειες.

Πώς συμβαίνει αυτό;

Πρώτον, ο τίτλος της έχει «κρατήσει», παρά τη γενικότερη κατρακύλα στο ταμπλό του Χ.Α. και, δεύτερον, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Σήμερα θα αναφερθούμε στην περίπτωση της Dionic, οι πωλήσεις ιδίων μετοχών της οποίας συνδυάζονται με την επίτευξη πολύ ικανοποιητικού "κέρδους" (το ποσό της υπεραξίας δεν εγγράφεται στην καταστάση αποτελεσμάτων χρήσεως, αλλά ενισχύει απευθείας το ύψος των ιδίων κεφαλαίων)!

Συγκεκριμένα, στις 30/6/2011 η Dionic διέθετε 2.391.337 δικούς της τίτλους (το 8,23% του συνόλου) με μέσο κόστος κτήσης ανά τεμάχιο τα 55 λεπτά.

Στις 6 Οκτωβρίου 2011 ρευστοποίησε 350.000 τεμάχια προς 1 ευρώ το κομμάτι, δηλαδή 80% υψηλότερα από το μέσο κόστος κτήσης της.

Και χθες ανακοίνωσε την πώληση άλλων 250.000 τίτλων της και πάλι προς 1 ευρώ ανά τεμάχιο (η μετοχή έκλεισε στο 1,05 ευρώ, έχοντας καταγράψει άνοδο 144% το τελευταίο δωδεκάμηνο), επιτυγχάνοντας προφανώς για μία ακόμη φορά σημαντικά "κέρδη".

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η όλη υπόθεση, ώστε να καταγράφονται σημαντικά κέρδη και να αντλείται -ακόμη πιο σημαντική για τις μέρες που ζούμε- ρευστότητα;

Δεν γνωρίζουμε. Πάντως, η εισηγμένη εξακολουθεί να διαθέτει άλλο 1.782.587 μετοχές της, ή ποσοστό 6,13%.

Φήμες λένε ότι θα υπάρξει και συνέχεια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v