Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2011

ΧΑ: Με το μάτι στα πολιτικά και στην… άμυνα

ΧΑ: Με το μάτι στα πολιτικά και στην… άμυνα
Χθες δημοσιεύθηκαν δύο εκθέσεις για τη μετοχή του ΟΤΕ, με αφορμή τις προβλέψεις για τα αποτελέσματα του Οργανισμού στο εννεάμηνο του 2011.

Πρόκειται για δύο θετικές εκθέσεις για την εισηγμένη εταιρία («αγορά» και «πορεία καλύτερη του μέσου όρου», αντίστοιχα).

Η πρώτη έκθεση (Eurobank Χρηματιστηριακή) δίνει έμφαση στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, αναφέροντας τα εξής: «Εκτιμούμε πως οι μετοχές πρόκειται να κινηθούν ανάλογα με την πορεία των πολιτικών λύσεων που εκκρεμούν.

Η χθεσινή απόφαση για σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας θα πρέπει να αμβλύνει για κάποιο κοντινό χρονικό διάστημα τα ζητήματα για άμεση χρεοκοπία της χώρας και να αφήσει τους επενδυτές να εστιάσουν και πάλι στα θεμελιώδη δεδομένα των επιχειρήσεων».

Όσο για τη δεύτερη έκθεση (Πειραιώς Χρηματιστηριακή), προχωρεί ουσιαστικά σε ένα stress test του ΟΤΕ, κάτω από ένα ακραία δυσμενές σενάριο χρηματοδότησης, σημειώνοντας πως ο Οργανισμός:

• Διαθέτει μετρητά προκειμένου να αποπληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεών του έως και το τέλος του 2012.
• Θα μπορούσε να εισπράξει 400 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις του 20% της Telekom Srbija και της Hellas Sat.
• Είναι σε θέση να δημιουργήσει καθαρή ρευστότητα τουλάχιστον κατά 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο, με τη συνδρομή περικοπών κόστους και επανεκτίμησης του επενδυτικού του προγράμματος.
• Μόνο οι δύο τελευταίες κινήσεις μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι των αποπληρωμών των ομολόγων του μέσα στο 2013.

Και φυσικά -συμπληρώνουμε εμείς- δεν μιλάμε για το σενάριο πιθανού δανεισμού από τον μεγαλύτερο μέτοχό του, την Deutsche Telekom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v