Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2011

Καραμολέγκος: Έχει... ψωμί η υπόθεση;

Καραμολέγκος: Έχει... ψωμί η υπόθεση;
Η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος συγκαταλέγεται στις λίγες εισηγμένες του Χ.Α. που κατάφεραν στο εννεάμηνο να εμφανίσουν ανοδικές οικονομικές επιδόσεις: αύξηση πωλήσεων από τα 48,8 στα 56,1 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη (EBIT) από τα 4,3 στα 5,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη από το 1 στο 1,37 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για εταιρία που δραστηριοποιείται σε έναν από τους πλέον αμυντικούς κλάδους (υπάρχει επίπτωση από την κρίση, αλλά όχι ανάλογη με τον μέσο όρο της αγοράς) και της οποίας ο βασικότερος ανταγωνιστής (Nutriart) έχει μάλλον σημαντικότερα «θέματα» μπροστά του.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό (Nutriart, ELBISCO), η Καραμολέγκος έχει παρουσία στο εξωτερικό και η πορεία της ρουμανικής θυγατρικής της εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Στο κομμάτι της αποτίμησης, η εισηγμένη διαπραγματεύεται στο ταμπλό του Χ.Α. με κεφαλαιοποίηση ύψους 5,6 εκατ. ευρώ (διαφαινόμενο P/E στο 3-4) και ίδια κεφάλαια 32,9 εκατ. ευρώ (P/BV κατά τι χαμηλότερο του 0,2).

Αν, λοιπόν, υπάρχουν ακόμη επενδυτές που ασχολούνται μακροπρόθεσμα με τίτλους χαμηλής κεφαλαιοποίησης στο Χ.Α., ας συνεξετάσουν την περίπτωση. Δεν αποκλείεται να αποδειχτεί πως στη συγκεκριμένη μετοχή... υπάρχει ψωμί! 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v