Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2011

Alco: Δεν επαρκεί η... γερμανική βοήθεια!

Alco: Δεν επαρκεί η... γερμανική βοήθεια!
Από τις μετοχές με τους χαμηλότερους δείκτες τιμής προς λογιστική αξία η Alco Hellas, καθώς με αποτίμηση κάπου στα 5,1 εκατ. ευρώ, στις 30/9/2011 εμφάνισε ίδια κεφάλαια 29,5 εκατ. ευρώ (P/BV 0,15).

Κι αυτό σε έναν όμιλο που εμφάνισε στο εννεάμηνο αύξηση τζίρου (από τα 195 στα 203 εκατ. ευρώ) σε προ φόρων επίπεδα και κέρδη 267.000 ευρώ. Μικρά έστω, αλλά κέρδη...

Η αλήθεια, βέβαια, είναι λίγο πιο σύνθετη. Στην πραγματικότητα, η δραστηριότητα της Alco Hellas στην Ελλάδα ήταν πτωτική σε τζίρο και έντονα ζημιογόνα λόγω και της κρίσης που επικρατεί στην οικονομία.

Η άνοδος του τζίρου οφείλεται στις επιδόσεις των εταιριών που διαθέτει ο όμιλος στο εξωτερικό (κυρίως στη Γερμανία), όπου μάλιστα οι αυξημένες αυτές δραστηριότητες ήταν και κερδοφόρες. Λιγότερο, βέβαια, από πέρσι, αλλά κερδοφόρες. Από τις δραστηριότητες στη Γερμανία, λοιπόν, προέρχονται τα προ φόρων κέρδη του ομίλου.

Πού είναι το πρόβλημα; Στο γεγονός ότι από τις κερδοφόρες αυτές θυγατρικές όχι μόνο καταβάλλεται φόρος, αλλά επίσης κι ένα σημαντικό ποσοστό φεύγει από την ελληνική εταιρία λόγω των σημαντικών δικαιωμάτων μειοψηφίας. Έτσι εξηγείται πώς με κέρδη προ φόρων 267.000 ευρώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα -2,97 εκατ. ευρώ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v