Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2011

Το Δημόσιο, η Ridenco και η κατάσχεση ακινήτου

Το Δημόσιο, η Ridenco και η κατάσχεση ακινήτου
Ήταν να μην πάρει μπρος ο οικονομικός εισαγγελέας και μαζί του ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Μετά τις συλλήψεις επιχειρηματιών και νόμιμων εκπροσώπων επιχειρήσεων για οφειλές (ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμες κ.ά.), το Δημόσιο προχωρά και σε κατασχέσεις ακινήτων. Ακόμη και αν αυτές δεν… χρειάζονται.

Στις 11 Νοεμβρίου επιδόθηκε στην εισηγμένη εταιρία Ridenco, η κυριότερη θυγατρική της οποίας, Ridenco Commercial, έχει υπαχθεί στο άρθρο 99, έκθεση κατάσχεσης του ακινήτου της επί της οδού Σπευσίππου στο Κολωνάκι από το ελληνικό δημόσιο, συνεπεία βεβαιωμένων οφειλών συνολικού ύψους 540.684 ευρώ.

Ποσά που αφορούν την προβλεπόμενη καταβολή της Ridenco για προσφυγές και ανακοπές που ασκήθηκαν έναντι αποφάσεων καταλογισμού πρόσθετου φόρου από ελέγχους των χρήσεων 2001, 2006, 2008 και 2009.

Επί του εν λόγω ακινήτου υπάρχει προσημείωση υποθήκης από τράπεζα για οφειλές της Ridenco ύψους 2,4 εκατ. ευρώ πλέον τόκων και εξόδων.

Η διαδικασία, όμως, κατάσχεσης και πλειστηριασμού έχει ανασταλεί, μέχρι την έκδοση απόφασης για τη διαδικασία συνδιαλλαγής της Ridenco με τους πιστωτές της.

Το Δημόσιο έκανε χρήση της εξαίρεσης που του δίνει ο νόμος για την υποβολή έκθεσης κατάσχεσης, παρότι είχε προηγηθεί κατάσχεση από ιδιώτη.

Κίνηση, σύμφωνα με νομικούς περιττή, καθώς, ακόμη και αν είχε κάνει την αναγγελία 15 ημέρες μετά τη διενέργεια πλειστηριασμού, θα έπαιρνε ό,τι ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις.
Σε μια περίοδο, όμως, όπου πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί η αίσθηση πάταξης της φοροδιαφυγής ακόμα και οι περιττές κινήσεις στέλνουν μήνυμα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v