Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2012

Επίλεκτος... σε αποδόσεις στο ταμπλό!

Επίλεκτος... σε αποδόσεις στο ταμπλό!
Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, το να βρει κάποιος μια μετοχή που έκανε την Παρασκευή νέο υψηλό δωδεκαμήνου (0,604 ευρώ για να κλείσει στο 0,586 ευρώ), να καταγράφει κέρδη 62% την τελευταία τριετία και απώλειες μόλις 19% την τελευταία πενταετία είναι σπάνιο.

Πέραν αυτών, η έκπληξη μεγαλώνει όταν διαπιστώνει πως μια τέτοια μετοχή μπορεί να είναι ζημιογόνος και να προέρχεται από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας! Μιλάμε για την Επίλεκτο.

Κάποιοι ενδεχομένως να πουν πως πρόκειται για υπερτιμημένη κατάσταση στο Χ.Α., που αργά ή γρήγορα θα ξεφουσκώσει. Άλλωστε, κεφαλαιοποίηση 30,5 εκατ. ευρώ για ζημιογόνο εταιρεία είναι απαιτητική στις δύσκολες μέρες μας.

Από την άλλη πλευρά, η Επίλεκτος είναι κάτι παραπάνω από κλωστοϋφαντουργία. Διαθέτει ήδη ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 10 MW, που δουλεύει πολύ αποδοτικά, και επεκτείνεται συστηματικά στον χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Πέραν αυτού, η εταιρεία έχει υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Στόχος της διοίκησής της είναι να αποκτήσει μια πολύπλευρη σχέση με τους αγρότες (βαμβακιού μέσω της Επίλεκτος, κριθαριού μέσω των ΑΠΕ, τεύτλων μέσω της ΕΒΖ) και να παίξει σημαντικό ρόλο στον αγροτικό χώρο, όπου φαίνεται πως -μετά από χρόνια- διαμορφώνονται κάποιες συνθήκες για την ανάπτυξή του.

Όσο για την κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητα, με μια νέα σημαντική υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου όλα μπορούν να αλλάξουν και οι ζημίες να μετατραπούν σε κέρδη... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v