Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2012

ΕΛΠΕ: Το «μυστικό» πρόγραμμα εθελουσίας

ΕΛΠΕ: Το «μυστικό» πρόγραμμα εθελουσίας
Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ακούμε ότι έτρεξε ο όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων στο τέλος του 2011.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν στους εν Ελλάδι εργαζομένους του ομίλου και σε αυτό μπορούσαν να ενταχθούν μόνο όσοι χρειάζονταν μερικά χρόνια για να βγουν στη σύνταξη.

Ακούμε ότι περίπου 350 άτομα υπήχθησαν τελικώς στο πρόγραμμα και αποχωρούν με το καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Αυτό σημαίνει ότι, πέραν της αποζημίωσης, η Ελληνικά Πετρέλαια θα καταβάλει και τις εισφορές που αναλογούν στο ταμείο για τα έτη που υπολειπόταν ως ότου να βγουν στη σύνταξη.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και ο ΟΤΕ επί διοίκησης Βουρλούμη, κίνηση που είχε ξεσηκώσει τότε ακόμη και πολιτικές αντιδράσεις.

Ίσως γι' αυτό ο όμιλος ΕΛΠΕ κράτησε χαμηλούς τόνους για το πρόγραμμα και δεν ανακοίνωσε ούτε τη διενέργεια ούτε τα αποτελέσματά του.

Κάνοντας, πάντως, έναν πρόχειρο υπολογισμό, η μείωση του κόστους για τον όμιλο θα ανέλθει στα 31,5 εκατ. ευρώ ετησίως, αν όντως δήλωσαν συμμετοχή περίπου 350 άτομα.

Βάσει των στοιχείων του 2010, το μέσο κόστος (μισθολογικό και ασφαλιστικό) ανά εργαζόμενο ανερχόταν στις 90 χιλ. ευρώ.

Δεν είναι και λίγα….

ΥΓ.: Η πτώχευση της Petroplus, του πιο επιθετικού Ευρωπαίου παίκτη στον τομέα της διύλισης, μειώνει τον ανταγωνισμό και θα βοηθήσει μεσοπρόθεσμα να πάρουν ανάσα τα πολύ ισχνά σήμερα περιθώρια διύλισης.

ΥΓ. ΙΙ: Ο όμιλος ΕΛΠΕ υποβοηθιέται άμεσα στην προσπάθειά του να βρει νέες πηγές προμήθειας αργού για να υποκαταστήσει τις εισαγωγές από το Ιράν. Και αυτό γιατί η Petroplus εισήγαγε περίπου 200 εκατ. βαρέλια από τη Ρωσία, στην οποία θα απευθυνθούν κυρίως και τα ΕΛΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v