Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2012

Σφηνάκια για EYΠΙΚ, Entersoft και αγροτική γη

Σφηνάκια για EYΠΙΚ, Entersoft και αγροτική γη
ΕΥΠΙΚ: Με γερή άμυνα στην κρίση

Σε μια πολύ κακή χρονιά για τον ασφαλιστικό κλάδο -με πολλές ρευστοποιήσεις παλαιών συμβολαίων και μειωμένη νέα παραγωγή-, η Ευρωπαϊκή Πίστη το 2011 έκλεισε με αύξηση κύκλου εργασιών κατά 16,5%.

Και όπως προβλέπεται, χωρίς ζημίες, ακόμη και αν το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων υπερβεί τελικά το 50%.

Κάτι τέτοιο θα το ζήλευαν πολύ μεγαλύτερες εταιρείες, που φόρτωσαν ή θα φορτώσουν τους μετόχους τους (τράπεζες, πολυεθνικές κ.ά.) με πολλά εκατομμύρια ευρώ λόγω του «κουρέματος».

Επιπρόσθετα, λόγω της μη εξάρτησης από τα πρακτορειακά δίκτυα, δεν αντιμετωπίζει τα σημαντικά προβλήματα επισφαλειών, από τα οποία πλήττονται πολλές άλλες εταιρείες της αγοράς.

ΥΓ.: Κεφαλαιοποίηση 12,6 εκατ. στο ταμπλό (πολύ κάτω από τα ίδια κεφάλαια) και πρόβλεψη για προ φόρων κέρδη 7 εκατ. ευρώ το 2012.


Entersoft: «Περισσεύουν» λεφτά στο ταμείο

Δεν είναι όμως μόνο η Ευρωπαϊκή Πίστη, που σημείωσε πέρυσι ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η εταιρεία πληροφορικής Entersoft το 2011 κατάφερε να διατηρήσει τον τζίρο της (οριακή άνοδος), αυξάνοντας σημαντικά και την κερδοφορία της.

Σημαντικότερα στοιχεία ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός και τα αυξημένα διαθέσιμα που «περισσεύουν» στο ταμείο.

ΥΓ.: Στην Εναλλακτική Αγορά υπάρχουν και άλλες αξιόλογες επιχειρήσεις, ωστόσο ο οριακός όγκος των συναλλαγών δεν τις βοηθά…


«Αγοράστε αγροτική γη!»

Άτομο με υψηλά εισοδήματα ρώτησε επαγγελματία της αγοράς για το πώς κάποιος θα μπορούσε σήμερα να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα.

Κι έλαβε την εξής απάντηση: «Σε αγροτική γη. Είναι ίσως το μοναδικό κομμάτι της αγοράς ακινήτων που δεν φούσκωσε τις τελευταίες δεκαετίες και ο αγροτικός τομέας θεωρείται ένας από τους λίγους που θα μπορούσαν να έχουν σημαντική ανάπτυξη στη χώρας μας. Με μια καλή επιλογή…».

Λέτε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v