Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2012

Ερρίκος Ντυνάν: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο

Ερρίκος Ντυνάν: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο
Οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, παράλληλα με την προσπάθεια περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης, με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή, «διασώζει» και το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν που καταρρέει. Kυρίως τον πρόεδρο του νοσοκομείου και του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι το Ερρίκος Ντυνάν θα μπορεί να πωληθεί ή να ενοικιαστεί ή να συγχωνευθεί με το Νοσοκομείο Κοργιαλένειο Μπενάκειο, που ανήκει επίσης στον Ερυθρό Σταυρό.

Με τον τρόπο αυτόν, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για τον δραστήριο πρόεδρο του Ντυνάν Αν. Μαρτίνη, ο οποίος θα σπεύσει -υποθέτουμε- να αξιοποιήσει πλήρως τις νέες δυνατότητες που του προσφέρονται.

Υπενθυμίζουμε ότι έως τώρα δεν επιτρεπόταν η πώληση ή η μίσθωση του νοσοκομείου επειδή ανήκει σε κοινωφελές ίδρυμα και γι' αυτό κρίθηκε παράνομη η παραχώρησή του σε θυγατρική του Ιατρικού Κέντρου.

Στο εξής ο Αν. Μαρτίνης θα μπορεί νόμιμα να κάνει τις οποιεσδήποτε «δημιουργικές κινήσεις», στις οποίες έχει αποδειχθεί μεγάλος δεξιοτέχνης.

Χαρακτηριστικά, στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε ση βουλή αναφέρεται:

«Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του, το Κοινωφελές Ίδρυμα ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ μπορεί να:

α) Πωλεί, μισθώνει, προβαίνει σε χρηματοδοτική μίσθωση και να εκμεταλλεύεται, εν γένει, τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ως ομάδας περιουσίας. Στην περίπτωση πώλησης ή εκμίσθωσης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, θα εφαρμόζεται η παράγραφος 7 του άρθρου 6, η οποία απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3 των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

β) Ιδρύει εταιρείες, με σκοπό που συνάδει με τους σκοπούς του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ».

2. Στο άρθρο 2 προστίθεται παράγραφος 3 ως εξής:

«3. Επιπλέον, το Κοινωφελές Ίδρυμα ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ μπορεί να διασυνδεθεί με το Νοσοκομείο Κοργιαλένειο Μπενάκειο, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 3984/2011, με επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, ως ενιαίο ΝΠΙΔ ή ΝΠΔΔ, του οποίου τα μέλη διορίζονται αποκλειστικά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανάμεσα στα οποία και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Γενικός Διευθυντής θα διορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο».

Αυτό πάντως που δεν ξεκαθαρίζεται είναι τι θα γίνει στην περίπτωση πώλησης ή ενοικίασης με τους εκατοντάδες υπαλλήλους που είναι απλήρωτοι για διάστημα πολλών μηνών. Ούτε το πώς θα καλυφθούν οι κενές θέσεις των ιατρών που αποχώρησαν από το νοσοκομείο, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες νοσηλείας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v