Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2012

Ντυνάν:Μισθοί-σοκ και αγώνας ενάντια στο παρελθόν

Ντυνάν:Μισθοί-σοκ και αγώνας ενάντια στο παρελθόν
Αίσθηση προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι επώνυμες καταγγελίες του καθηγητή οικονομικών της υγείας Λυκούργου Λιαρόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν εξωφρενικά φαινόμενα αμοιβών που δίνονταν από τη διοίκηση Μαρτίνη στο νοσοκομείο Ντυνάν.

Ο κ. Λιαρόπουλος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έκανε λόγο για «γνωστή καθηγήτρια (σ.σ.: φέρεται να αφορά καθηγήτρια επικοινωνίας στο Αριστοτέλειο), η οποία όχι μόνο εισέπραττε εξωφρενικές αμοιβές για έργο που δεν μπορούσε να μου εξηγήσει, αλλά επιμένει και στην αποζημίωσή της. Εκτός αυτού, υπάρχουν και μισθοί 18.000 ευρώ, όπως της αποχωρήσασας γενικής διευθύντριας».

Τo Εuro2day.gr, επικοινώνησε με κύκλους της νέας διοίκησης του νοσοκομείου, οι οποίοι σε γενικές γραμμές επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του κ. Λιαρόπουλου ως προς το ύψος ορισμένων αμοιβών, επισημαίνοντας διπλωματικά ότι «πράγματι στο παρελθόν έγιναν λάθη».

Η έλλειψη χρηστής οικονομικής διαχείρισης, όμως, που φαίνεται και από τα ανωτέρω φαινόμενα είναι αυτό που ως γνωστόν έφερε το νοσοκομείο στα πρόθυρα της καταστροφής.

Με αποτέλεσμα τώρα να γίνεται ένας αγώνας ενάντια στο παρελθόν, με επικεφαλής τον νέο πρόεδρο Χαρ. Γεωργακόπουλο.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι έχει γίνει η καταβολή κάποιων ποσών έναντι των υποχρεώσεων στο προσωπικό του νοσοκομείου (είναι περίπου 1.000 άνθρωποι, άρα τα ποσά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα), με αποτέλεσμα και αυτό, από την πλευρά του, να αναστείλει τις κινητοποιήσεις.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η πληρότητα κινείται τώρα περίπου στο 35%, ενώ αυξημένη κίνηση υπάρχει στα εξωτερικά ιατρεία.

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση ως προς τα οικονομικά του νοσοκομείου;

Αυτό θα φανεί προσεχώς.

Ωστόσο, η νέα διοίκηση φαίνεται να παλεύει με σοβαρότητα για να λειτουργεί το νοσοκομείο αποτελεσματικά -και να μην καταλήξει «κουφάρι», που θα περάσει αδιαφανώς σε άλλα χέρια (προφανώς έναντι πινακίου φακής)-, όπως επιχειρήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v