Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2004

Δύο ασφαλιστικές, τρία ”πακέτα” σε εισηγμένες

Μια και λέγαμε όμως για πακέτα, να σας ενημερώσουμε για κάτι άλλο σχετικό που παρατηρήσαμε.

Τώρα τελευταία γίνονται πακέτα, και μάλιστα μεγάλα, με αποδέκτες… ασφαλιστικές εταιρίες.

Όπως μαθαίνουμε, η Εγνατία Ασφαλιστική αγόρασε πακέτο μετοχών στη Ζήνων, ενώ η Ασπίς Πρόνοια αγόρασε μετοχές της Spider που αγγίζουν σχεδόν το 10% της εταιρίας, αλλά και το ”πακέτο” της εταιρίας Μπενρουμπή.

Το ενδιαφέρον της Εγνατία Ασφαλιστική (καμία σχέση με την Εγνατία Τράπεζα για να μην… μπερδευτείτε) για τη Σοφοκλέους και τις εισηγμένες εταιρίες της είναι γνωστό από καιρό.

Μαθαίνουμε δε ότι έχει απασχολήσει αρκετούς ειδήμονες εντός αλλά και εκτός του κλάδου δραστηριότητας της, ως παράδειγμα ”καινοτόμου” προσέγγισης του όλου θέματος των χρηματοοικονομικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Μιας προσέγγισης που δείχνει -εκτός των άλλων- και... δημιουργική φαντασία.

Όσο για την Ασπίς, μας ικανοποιεί που η καλή εταιρία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επενδύει χρήματα στη Σοφοκλέους (δείγμα ευρωστίας αναμφιβόλως), παρότι απορούμε γιατί επιλέγει εταιρίες της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Είναι άραγε τόσο λάτρεις του ”ρίσκου” οι ασφαλισμένοι της; Διότι αν κρίνουμε από τις επιδόσεις άλλων τοποθετήσεων (με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μετοχικό Αμοιβαίο του ομίλου), μάλλον θα έπρεπε ”να φυσάνε και το γιαούρτι”!

Ή μήπως είναι λάτρεις του.. κινδύνου αποκλειστικά και μόνον εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις;

Για τον ίδιο τον κ. Παύλο δεν έχουμε καμία αμφιβολία.

Μια ζωή λάτρης του… ”βίβερε περικολοζαμέντε”

ΥΓ.: Προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεων -διότι ζούμε και σε περίεργους καιρούς με αρκετούς πονηρούς και... κακόπιστους- σπεύδουμε να διευκρινίσουμε ότι το σχόλιο αυτό ΔΕΝ έχει καμία σχέση ή σύνδεση με το υπερκείμενο, πλην της χωροταξικής γειτνίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v