Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2012

H HSBC ΑΧΕΠΕΥ, η πώληση και οι μνηστήρες

H HSBC ΑΧΕΠΕΥ, η πώληση και οι μνηστήρες
Πριν από έναν περίπου μήνα η στήλη, με το σχόλιο «Κλείνουν… Ελλάδα οι ξένοι brokers», κατέγραφε τις περικοπές τμημάτων ανάλυσης και πώλησης ελληνικών μετοχών από σειρά ξένων τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών.

Ταυτόχρονα, φωτογράφιζε ότι ο τελευταίος από τους μεγάλους ξένους που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας επανεξετάζει επίσης τη θέση του τόσο στο brokerage όσο και στο asset management.

Το παραπάνω σχόλιο αναφερόταν στην HSBC.

Η αγγλική τράπεζα, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, έχει αποφασίσει να μειώσει την έκθεσή της στην Ελλάδα, πουλώντας, αν βρει αγοραστή, τη χρηματιστηριακή και την ΑΕΔΑΚ.

Για την HSBC ΑΧΕΠΕΥ, υπάρχει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ενδιαφέρον από δύο ελληνικές χρηματιστηριακές.

Η μία είναι θυγατρική τραπεζικού ομίλου και η άλλη μη τραπεζική. Αμφότερες φιγουράρουν ψηλά στην κατάταξη, βάσει μεριδίου αγοράς.

Προς το παρόν, οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί με κανέναν εκ των δύο ενδιαφερομένων.

Η HSBC, δε, διαθέτει και καβάτζα τρίτης λύσης, διευκολύνοντας την απόκτηση της χρηματιστηριακής από επί χρόνια στενούς εν Ελλάδι συνεργάτες της.

Στην ΑΕΔΑΚ, πάλι, το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο καθώς στους «μνηστήρες» προστίθενται και ΑΕΠΕΥ, μία εκ των οποίων διαχειρίζεται ήδη Αμοιβαία Κεφάλαια.

Η εξίσωση, όμως, είναι πιο σύνθετη και αυτό γιατί κανείς δεν ξέρει πόσα από τα υπό διαχείριση κεφάλαια θα μείνουν αν τυχόν αποχωρήσει η ομάδα διαχείρισης.

Τα υπόλοιπα εφόσον υπάρξουν εξελίξεις…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v