Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2012

Κρατικές προμήθειες: Πώς «ξηγιέται» το Δημόσιο…

Κρατικές προμήθειες: Πώς «ξηγιέται» το Δημόσιο…
Πρόκειται για την εισηγμένη Εριουργία Τρία Άλφα, που ελέγχεται από τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια Εφραίμογλου (τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, κλωστοϋφαντουργία κ.λπ.), η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Ας δούμε λοιπόν πώς περιγράφει την κατάσταση στον χώρο των κρατικών προμηθειών η ίδια:

«Για εταιρείες των οποίων σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών είναι η επιτυχής συμμετοχή τους σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς κρατικών προμηθειών για υφάσματα ή στολές, πρέπει να θεωρηθεί βασικό γεγονός ο δραματικός περιορισμός του όγκου τους.

Μάλιστα, στις προμήθειες κατόπιν μειοδοτικών διαγωνισμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, δεν είχαμε απλώς περιορισμό, αλλά σχεδόν μηδενισμό. Δοθέντος ότι ήδη διαρκεί για δύο και περισσότερα χρόνια αυτός ο δραματικός περιορισμός, εύλογα διερωτάται ο καθείς πόσο χρόνο ακόμη μπορεί να διαρκέσει αυτή η “λιτότητα”!» (μετάφραση δική μας: για πόσο χρόνο ακόμη θα υπάρχουν στολές για τον στρατό, την αστυνομία κ.λπ.;).

Πέρα όμως από το πολύ χαμηλό ύψος των παραγγελιών, ας πάμε και στα υπόλοιπα «μαρτύρια» των εταιρειών που συμμετέχουν, όπως περιγράφονται πάντοτε από την εισηγμένη Εριουργία Τρία Άλφα:

«Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία μας έχει καταθέσει ενσφράγιστες προσφορές σε διαγωνισμούς προμηθειών διαφόρων φορέων του Δημοσίου, αλλά η ολοκλήρωσή τους καθυστερεί αφόρητα, ενώ επιβαρυνόμαστε συνεχώς με τραπεζικές προμήθειες για τις εγγυητικές επιστολές που έχουμε καταθέσει.

Συμβαίνει δε αιφνιδίως να αναγγέλλεται η ματαίωση διαγωνισμού δύο και περισσότερα έτη μετά την έναρξή του!

Εάν στα ανωτέρω προστεθεί η αφόρητη καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλών του Δημοσίου για εμπορεύματα που έχει από καιρό παραλάβει, γίνεται κατανοητή και η αύξηση των δαπανών και η διόγκωση του δανεισμού».

ΥΓ.1: Με τέτοιες συνθήκες, δύσκολο να επιτύχεις μείωση του κόστους στις κρατικές προμήθειες!

ΥΓ.2: Το ελληνικό δημόσιο δεν προνοεί στο παραμικρό (όπως με τόσο πολλούς τρόπους κάνουν πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για να αποκτά προϊόντα παραγόμενα στην Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι θέσεις εργασίας.

ΥΓ.3: Άντε τώρα, σε ένα τέτοιο μπάχαλο, να μην αμφιβάλλει κάποιος ότι εμφιλοχωρούν στοιχεία αδιαφάνειας! Άντε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v