Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2012

Κινητικότητα στη... Ναύπακτο

Κινητικότητα στη... Ναύπακτο
Ζημίες σημείωσε για μία ακόμη χρονιά η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου (-1,825 εκατ. ευρώ, έναντι -1,6 εκατ. κατά την προηγούμενη χρήση) λόγω και των ιδιαίτερα δυσμενών εξελίξεων στην αγορά του βάμβακος.

Πάντως, παρά τη δυσμενή κατάσταση στην κλωστοϋφαντουργία, το θετικό για την εισηγμένη είναι πως διαθέτει ταμείο υψηλότερο από τον τραπεζικό της δανεισμό (στις 31/12/2011 το ταμείο ήταν 6,49 εκατ. ευρώ, όταν οι τραπεζικές υποχρεώσεις ανέρχονταν σε 3,25 εκατ. ευρώ).

Όσο για φέτος, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο μίσθωσης και λειτουργίας ενός ακόμη εκκοκκιστηρίου στην περιοχή της Θεσσαλίας, εκτιμώντας πως «έχοντας υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και άριστα εδραιωμένες εμπορικές σχέσεις με βαμβακοπαραγωγούς και με διεθνείς εμπορικούς οίκους έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα μεγέθη της και να βελτιώσει τα αποτελέσματά της, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Στην κλωστοϋφαντουργική δραστηριότητά της, βέβαια, προστέθηκε και αυτή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μετά την εξαγορά της εταιρείας Ενεργειακή Πηνείας (πρόκειται για άδεια φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1,3 MW στην Ηλεία, με συμβολαιοποιημένη τιμή πώλησης 0,392 ευρώ/Kwh για είκοσι χρόνια).

Η εν λόγω θυγατρική αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα του ομίλου από το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αναμένεται να ανέλθει γύρω στα 3,29 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις προβλέψεις σε δωδεκάμηνη βάση αναμένονται έσοδα 785.000 ευρώ και EBITDA που υπερβαίνουν τις 700.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v