Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2004

Intersonic: Πτώση χωρίς... αλεξίπτωτο στη μετοχή

Πάνω από... 85% της αξίας της σε σχέση με το υψηλό του τελευταίου 12μήνου (!) χάνει πλέον η μετοχή της Intersonic (πρώην ΝΤΕΣΠΕΚ Συμμετοχών), που έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση με τη μεγαλύτερη πτώση στο σύνολο της Σοφοκλέους (στο -17,65% με 655.000 κομμάτια, παρακαλώ, και ανεκτέλεστο πράξεων άλλα 60 χιλ. κομμάτια).

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο που συνέβη στην εταιρία...

Διότι χθες ενημερωθήκαμε με επιστολή της προς το ΧΑ ότι παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή, του εντεταλμένου συμβούλου και του μέλους του Δ.Σ. ο κ. Δημήτριος Ψαραδάκης.

Και ως εδώ καλά, θα μου πείτε, η πρώτη ή η τελευταία αποχώρηση από Δ.Σ. και από θέση γενικού διευθυντή είναι; Όχι βέβαια.

Απλώς, τυγχάνει ο κ. Ψαραδάκης εκτός από τα τυπικά του καθήκοντα, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω (εδώ που τα λέμε η θέση του γενικού διευθυντή καθόλου τυπικό καθήκον δεν είναι), να είναι και ο άνθρωπος εκείνος που ”έτρεχε” το εργοστάσιο της εταιρείας.

Ξέρετε, εκείνο στο οποίο έχουν επενδυθεί 46 εκατ. ευρώ και έχει στηριχτεί όλη η ανάπτυξη της εταιρείας στη δραστηριότητα του!

Η παραίτηση του κ. Ψαραδάκη προκαλεί σημαντικά ερωτήματα, καθώς έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η εταιρεία εμφανίζει σημαντικά αυξημένο δανεισμό και οι πιστώτριες τράπεζες φαίνεται να παίζουν άμυνα ”ζώνης” απέναντί της.

Η εταιρεία σε ενοποιημένη βάση, στο εννεάμηνο, εμφανίζει αυξημένες υποχρεώσεις κατά 9 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι βραχυπρόθεσμες ανέρχονται σε 102 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι άμεσες υποχρεώσεις της ξεπερνούν κατά 20 εκατ. ευρώ τον κύκλο εργασιών της, ο οποίος στο ίδιο διάστημα ανήλθε στα 82,7 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, το σύνολο των υποχρεώσεων σε επίπεδο ομίλου ανέρχεται στα 133,4 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι η Intersonic ξέχασε να μας ενημερώσει αν ο κ. Ψαραδάκης παραιτήθηκε και από τις θέσεις που κατείχε σε άλλες εταιρείες του Ομίλου (αν δεν μας απατά η μνήμη μας στην OMP είναι διευθύνων σύμβουλος).

Κι ενώ μας ενημέρωσε για το ποιος αντικατέστησε τον αποχωρήσαντα στο Δ.Σ., ΔΕΝ ενημέρωσε για το ποιος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή.

Μήπως τον... ψάχνουν;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v