Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 1 2012

Θύμα των εκλογών ο διαγωνισμός για τις τρεις ΕΠΑ

Θύμα των εκλογών ο διαγωνισμός για τις τρεις ΕΠΑ
Φτωχότατη η... συγκομιδή ενδιαφερομένων για τις υπό ίδρυση 3 νέες εταιρείες παροχής αερίου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΧΑΜ, μόνο ένα μικτό ελληνοτουρκικό σχήμα εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΠΑ.

Στο σχήμα από την ελληνική πλευρά συμμετέχει μεγαλοστέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας, ενώ τα κριτήρια πείρας στη διαχείριση δικτύου και στη διανομή φυσικού αερίου τα καλύπτει η τουρκική εταιρεία.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά τη συμμετοχή επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο των 3 νέων ΕΠΑ (Ανατ. Μακεδονία - Θράκη, Κεντρική Μακεδονία εκτός Θεσσαλονίκης, Στερεά Ελλάδα - Εύβοια) σε ποσοστό άνω του 35%. Ωστόσο, μετά το μικρό ενδιαφέρον, δεν είναι βέβαιο αν ο διαγωνισμός θα προχωρήσει με τον έναν υποψήφιο ή θα κηρυχθεί άγονος.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και ενδείξεις, καθοριστικός παράγοντας στην αποχή των υποψήφιων επενδυτών και κυρίως της ιταλικής ΕΝΙ (ελέγχει τις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας) και της Shell (ελέγχει την ΕΠΑ Αττικής) υπήρξε το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ.
 
Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, ως γνωστόν, θα αποτελεί τον εταίρο του επενδυτή στις 3 νέες ΕΠΑ. Έτσι, όποιος θα θελήσει να επενδύσει στη μία από τις τρεις νέες ΕΠΑ θα πρέπει να γνωρίζει ποιο θα είναι το «αφεντικό» του συνεταίρου του.

Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα, οριστικές αποφάσεις για την τύχη του διαγωνισμού θα πρέπει να αναμένονται μετά τις εκλογές. Φυσικά αν προκύψει κυβέρνηση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v