Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2012

Καυτά tips για Τ.Χ.Σ., τράπεζες και Δημόσιο

Καυτά tips για Τ.Χ.Σ., τράπεζες και Δημόσιο
Τ.Χ.Σ. - 18 δισ. ευρώ: Ελαφρώς διαφορετική σύνθεση από αυτή των ισολογισμών της 31ης/12/2011 είχε τελικά η διάρθρωση των 18 δισ. ευρώ που προκαταβλήθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς.

Η Εθνική έλαβε 530 εκατ. ευρώ περισσότερα από τα 6,9 δισ. ευρώ που περίμενε η αγορά. Η διαφορά καλύφθηκε από τη μικρότερη προκαταβολή στην Πειραιώς και στη Eurobank, ενώ το ποσό για την Alpha παρέμεινε σταθερό.

Τ.Χ.Σ. - Ρευστότητα: Στο ταμείο σήμερα έχουν απομείνει κεφάλαια ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ. Τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε δεύτερη φάση για την εξυγίανση τραπεζών ή για τη χορήγηση συμπληρωτικών κεφαλαίων.

Επισήμως, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση ταμειακής διευκόλυνσης ύψους 3 δισ. ευρώ από το Τ.Χ.Σ.

Και να υποβάλει, όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα εγκριθεί, καθώς υπάρχει δυσκολία να στηριχθεί νομικά μια τέτοια απόφαση.

Τ.Χ.Σ. - Proton Bank: Κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ χορήγησε στη Νέα Proton πριν από έναν περίπου μήνα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μπήκαν με τέτοια καθυστέρηση τα κεφάλαια που έπρεπε να βάλει το ταμείο ή πρόκειται για νέα κεφαλαιακή ένεση;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v