Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2012

Η κρίση θα μας κάνει …vegetarians

Η κρίση θα μας κάνει …vegetarians
Πώς θα σας φαινόταν να φτάναμε κάποια στιγμή να αγοράζουμε κρέας με… δελτίο;

Το ενδεχόμενο είναι ακραίο, τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει η αγορά κρέατος έχουν οξυνθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Αυτή η εξέλιξη οφείλεται εν πολλοίς στην απόφαση ξένων ομίλων να διακόψουν την ασφάλιση πιστώσεων που παρείχαν στους Έλληνες εισαγωγείς. Διακοπή πιστώσεων μέχρι νεωτέρας και τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, όπως λένε.

Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα αυτήν την περίοδο να εισάγονται μικρότερες ποσότητες κρέατος, εκείνες δηλαδή για τις οποίες οι χονδρέμποροι μπορούν να προπληρώσουν. Και με τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά, τη δυνατότητα αυτήν την έχουν λίγοι…

Αλλά αν τα πράγματα έχουν δυσκολέψει μεταξύ Ελλήνων και ξένων, λόγω και του μαχαιριού από τις ασφαλιστικές εταιρίες, σοβαρά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και στην εσωτερική αγορά. Ήδη γνωστοί χονδρέμποροι κρέατος αρνούνται να πουλήσουν εμπόρευμα σε λιανεμπόρους αν πρώτα δεν εξοφληθούν για το σύνολο του εμπορεύματος.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι δεν κρύβουν τον φόβο ότι θα παρατηρηθούν και ελλείψεις, στην αγορά, τεχνητές ή μη, οι οποίες θα προκαλέσουν πληθωριστικές πιέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v