Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2012

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Τράπεζες-Βενιζέλο και Ελληνικό

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Τράπεζες-Βενιζέλο και Ελληνικό
Εθνική Τράπεζα: Η διοίκησή της επέλεξε να μην αναγνωρίσει, προς το παρόν, στα βασικά εποπτικά κεφάλαια τον αναβαλλόμενο φόρο από τη ζημία του PSI+, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες που προέβησαν σε μερική ή ολική αναγνώριση.

Η Εθνική θα περιμένει να αποσαφηνιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος τι μέρος του αναβαλλόμενου φόρου μπορεί να ανακτηθεί βάσει και του πενταετούς business plan που έχει καταθέσει.

Το ύψος δε του αναβαλλόμενου φόρου που μπορεί να προσμετρηθεί στα βασικά εποπτικά κεφάλαια φθάνει ως το 1,6 δισ. ευρώ.

Περίπου όσα της λείπουν για να φθάσει το Core Tier I στο 9%.

ΥΓ.: Η διοίκησή της διευκρίνισε ότι αποτιμά με τρέχουσες τιμές αγοράς τα νέα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Στις 31/3 τα αποτίμησε στο 19, επιβαρύνοντας με πρόσθετη ζημία απομείωσης τα αποτελέσματά της.


Τράπεζες - Βενιζέλος: Υπό το βάρος της πίεσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική του βάση, το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να τα αλλάζει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στις τελευταίες ομιλίες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρεται συνεχώς στην ανακεφαλαιοποίηση με έκδοση κοινών μετά ψήφου μετοχών.

Οι αναφορές και στο εργαλείο των κοινών μετοχών άνευ ψήφου έχουν εξαλειφθεί. Η αγορά ελπίζει ότι πρόκειται για προεκλογικές διατυπώσεις που έχουν επιμελώς… λειανθεί.

Άλλωστε, οι ελπίδες πια να αποφευχθεί η άμεση και γενική κρατικοποίηση των τραπεζών επαφίενται στην άκαμπτη στάση της τρόικας και στη -νέα- διοίκηση του Τ.Χ.Σ.


Ελληνικό:
Παρά το γεγονός πως από τα μέσα Μαΐου το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων αποφάσισε να παγώσουν οι αποφάσεις εν όψει των εκλογών, προ ημερών αναγκάστηκε να προχωρήσει εσπευσμένα σε νέο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε στις 29 Μαΐου αφορά την πρόσληψη νομικού συμβούλου για θέματα δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικά διεθνούς δικαίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Ξέρετε γιατί; Επειδή ο προηγούμενος νομικός σύμβουλος, η αμερικανική Dewey & LEBOEUF LLP υπέβαλε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές με βάση το άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.

Αν μπλέκεις με χρεοκοπημένους πελάτες, τότε κινδυνεύεις να κολλήσεις τον ιό...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v