Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 6 2005

ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ: Η πίεση, η ανακοίνωση και τα στοιχεία

Εξαιρετικά έντονη και χθες Τετάρτη η πίεση για τις μετοχές του ομίλου Πουλιάδη (η μητρική έκλεισε στο απόλυτο limit down του –20%) σε βαθμό που να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, σε σχέση και με ένα δημοσίευμα, την οποία και μπορείτε να διαβάσετε σε άλλες σελίδες του euro2day.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην θετική πορεία της θυγατρικής στη Τουρκία, στην αγορά μετοχών από μετόχους της Q&R, αλλά και στην προοπτική ολοκλήρωσης της σύναψης του ομολογιακού δανείου της ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα, ”αφού έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία ως προς βασικούς όρους του με τις Τράπεζες EUROBANK και ΕΘΝΙΚΗ, οι οποίες είναι και οι διοργανώτριες Τράπεζες”.

Εμείς παρατηρούμε ότι παρά την εκτενή αναφορά στις πωλήσεις του 2004 και τη σύγκρισή τους με το 2003, δεν υπάρχει η παραμικρή εκτίμηση για την κερδοφορία του 2004, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε ενοποιημένη βάση.

Επίσης δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι σε ενοποιημένο επίπεδο οι υποχρεώσεις της ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ αυξήθηκαν από 202,4 σε 230,8 εκατ. ευρώ, στο 9μηνο, εκ των οποίων τα 161,5 εκατ. αφορούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι της τάξεως των 101,6 εκατ. ευρώ. Ήτοι, η σχέση Ξένα προς Ίδια είναι περίπου 2,3 προς 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v