Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 6 2005

Η INTERSONIC και το ”ενδιαφέρον” άρθρο 46α

Μάθαμε ότι μία και μόνον τράπεζα έχει ζητήσει την υπαγωγή τόσο της Intersonic όσο και της θυγατρικής OMP στο άρθρο 46 περί ”ειδικής εκκαθάρισης” και είπαμε να το διαβάσουμε.

Σημειώνουμε κατ αρχήν ότι με την υπαγωγή μιας εταιρίας στο συγκεκριμένο άρθρο (από τη στιγμή που θα κατατεθεί η αίτηση για την ακρίβεια) απαγορεύεται η αναγκαστική εκτέλεση, η λήψη παντός ασφαλιστικού μέτρου και η κήρυξη της πτώχευσης. Επίσης με τη δημοσίευση της απόφασης του εφετείου, λύονται αυτοδικαίως όλες οι υφιστάμενες σχέσεις εργασίας των εργαζομένων στην υπό εκκαθάριση επιχείρηση χωρίς να απαιτείται καταγγελία των συμβάσεων εργασίας.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον όμως είναι και το άρθρο 46α που λέει ότι μετά από αίτηση του 51% των πιστωτών, διατάσσεται η ειδική εκκαθάριση κατά το συγκεκριμένο άρθρο, επί τη βάσει του οποίου εκκαθαριστής διορίζεται υποχρεωτικώς τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα, ή θυγατρική τράπεζας.

Εν συνεχεία για να μην… πολυλογούμε, ο εκκαθαριστής (δηλαδή η τράπεζα ή θυγατρική της) συντάσσει προσφορά με περιγραφή της επιχείρησης, προκειμένου να προσκαλέσει …αγοραστές. Εν συνεχεία (εντός 60 ημερών) γίνεται δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για να προκύψει ο πλειοδότης αγοραστής.

Λέτε να υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι, τουλάχιστον για το εργοστάσιο της OMP για το οποίο η επένδυση ύψους 46 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε μόλις στο τέλος του 2003;

Ο χρόνος θα δείξει, αν και οι ”κακές γλώσσες” υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και... παραυπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v