Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2012

ΤΧΣ: Kαθηγητής ή Ιρλανδός ο νέος επικεφαλής;

ΤΧΣ: Kαθηγητής ή Ιρλανδός ο νέος επικεφαλής;
Όπως αποκάλυψε η στήλη (Τα φαβορί για τη θέση του επικεφαλής στο Τ.Χ.Σ.), ένα από τα φαβορί για την ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι Ιρλανδός τραπεζίτης.

Με βάση την αξιολόγηση των βιογραφικών, ο συγκεκριμένος δείχνει μία από τις καταλληλότερες λύσεις λόγω της πείρας του στις αναδιαρθρώσεις τραπεζών.

Δεν έχουν, όμως, την ίδια άποψη και οι πολιτικοί μας.

Κύκλοι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αναφέρουν ότι θα προκαλούνταν εντυπώσεις αν τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ταμείου αναλάμβανε ξένος.

Τον παραπάνω προβληματισμό μετέφεραν και στους επικεφαλής της τρόικας, υπενθυμίζοντας ότι μπορεί να εγερθεί -πολιτικό- θέμα εκ του μη όντος από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακούμε, δε, ότι αντιπρότειναν μια… ουδέτερη λύση: επικεφαλής του Τ.Χ.Σ. να είναι Έλληνας, αλλά να μην είναι τραπεζικό στέλεχος, αλλά καθηγητής πανεπιστημίου.

Και προφανώς μεταξύ των καθηγητών που έχουν αποστείλει βιογραφικά υπάρχει κάποιο όνομα στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και το πρόσωπο αυτό έχει και την αποδοχή της τρόικας.

Έλλην να είναι και ας είναι και καθηγητής…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v