Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2012

Η Ολλανδική απάντηση στο Der Spiegel

Η Ολλανδική απάντηση στο Der Spiegel
Ο ολλανδικός ιστότοπος Geenstijl, απαντώντας στο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel για τους 10 πιο επικίνδυνους πολιτικούς στην Ευρώπη, παρουσιάζει τη λίστα με τους "10 ακόμα πιο επικίνδυνους πολιτικούς στην Ευρώπη".

Προ ημερών, το γερμανικό περιοδικό είχε κατατάξει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο top 10 των πιο επικίνδυνων πολιτικών στην Ευρώπη.

Εκτός από τον Έλληνα πολιτικό, η λίστα περιελάμβανε τον γενικό γραμματέα των Βαυαρών χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντομπρίντ, τον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σρέντερ, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τη Μαρίν Λε Πεν, κόρη του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λε Πεν, τον Ολλανδό ακροδεξιό Γκέερτ Βίλντερς, τον Αυστριακό ομοϊδεάτη του Χάιντς Κρίστιαν Στράχε και τον Βρετανό ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ.

Σε αντίθεση με το Der Spiegel, το ολλανδικό Geenstijl στρέφει τα βέλη του σε αξιωματούχους της Ε.Ε., της Γερμανίας και του ΔΝΤ.

Έτσι, από τους πολιτικούς που έχουν εμπλακεί στην ελληνική κρίση, σε περίοπτες θέσεις βλέπουμε τη Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία φιγουράρει στην τρίτη θέση της λίστας, μία θέση πάνω από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο βρίσκεται στην έβδομη θέση, ενώ η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανίζεται στην όγδοη. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που έρχεται στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα, συμπληρώνει τη δεκάδα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v