Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 17 2012

ΕΝΤΕΡ:«Περισσεύει» ταμείο και μετά την επιστροφή

ΕΝΤΕΡ:«Περισσεύει» ταμείο και μετά την επιστροφή
Η Entersoft (ΕΝΤΕΡ) συγκαταλέγεται στις εταιρείες πληροφορικής που διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α., δηλαδή με πολύ χαμηλή διασπορά και μηδαμινή εμπορευσιμότητα.

Αυτό, ωστόσο, δεν την εμποδίζει να σημειώνει αξιόλογες οικονομικές επιδόσεις και να είναι ανερχόμενος παίκτης στην αγορά.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η εισηγμένη σημείωσε κύκλο εργασιών 3,45 εκατ. ευρώ (από 4,07 εκατ. πέρυσι) και καθαρά κέρδη 108 χιλ. ευρώ (από 704 χιλ. ευρώ πέρυσι).

Η εταιρεία, δηλαδή, όχι μόνο εξακολούθησε να έχει κερδοφόρο πορεία, αλλά παράλληλα εμφάνισε και μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις και διαθέσιμα κάτι παραπάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή:

• 431 χιλ. ευρώ ταμείο, εκ των οποίων οι 401 χιλ. προορίζονται για την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή που αποφασίστηκε τον προηγούμενο μήνα και θα αρχίσουν να διανέμονται από την 20ή Αυγούστου.

• Και ένα άλλο ποσό ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, με τη μορφή «χρηματοοικονομικών επενδύσεων προοριζόμενων για πώληση», που αναφέρονται ως «τραπεζικά προϊόντα ομόλογα, με σκοπό την καλύτερη απόδοση των διαθεσίμων της εταιρείας».

Επιπλέον, λόγω κλεισμένων συμβολαίων, το β΄ φετινό εξάμηνο αναμένεται να είναι καλύτερο.

Καθόλου άσχημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v