Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2012

Druckfarben: Ανοιχτό το θέμα της ΑΜΚ

Druckfarben: Ανοιχτό το θέμα της ΑΜΚ
Τα κάναμε όλα ή σχεδόν όλα και πάλι απ’ ό,τι φαίνεται δεν συμφέρουμε:

Τι κι αν ρίξαμε, για κάποιους, τους μισθούς σε επίπεδα Βουλγαρίας, τι κι αν ισοπεδώσαμε κεκτημένα δεκαετιών, τι κι αν κάνουμε, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, ό,τι μας λένε οι άλλοι. Δυστυχώς, ακόμη και έτσι, το οικόπεδο δεν πουλάει, παρότι γωνία και πάνω στη θάλασσα.

Και για να μην το κουράζουμε, άλλη μία έκθεση διεθνούς οργανισμού, της Colliers International αυτήν τη φορά, αναφερόμενήη στη Βουλγαρία, σημειώνει ότι θα παραμείνει προορισμός ελκυστικός για εξωτερικές αναθέσεις υπηρεσιών (outsourcing).

Και όχι μόνο. Εκτιμάται ότι δυτικοευρωπαϊκές εταιρείες μελετούν εγκαταστάσεις και μονάδες στη χώρα, όπου θα μπορούσαν να μεταφέρουν δραστηριότητές τους! Πάρτε μια ανάσα γιατί υπάρχει και καλύτερο.

Το πρώτο εξάμηνο, ξένες εταιρείες του κλάδου της αυτοκίνησης προχώρησαν σε επενδύσεις στη Βουλγαρία για τη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής. Μεταξύ αυτών η ιαπωνική YAZAKI (κατασκευή μερών αυτοκινήτου), που αγόρασε τον Ιανουάριο του 2012 εργοστάσιο στο Sliven, και η νοτιοαφρικάνικη ALC, που εγκαινίασε μονάδα παραγωγής εσωτερικών καθισμάτων πολυτελείας για τα αυτοκίνητα της BNW στο χωριό Musachevo.

Α, και να μην ξεχάσουμε ότι η κοινοπραξία Great Wall, κινεζοβουλγαρικών συμφερόντων, κυκλοφόρησε στην αγορά τα πρώτα αυτοκίνητα που παρήχθησαν σε εργοστάσιο στο Lovets.


Druckfarben:
Ανοιχτό φαίνεται να είναι το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για την Druckfarben, καθώς η επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση θα κληθεί να αποφασίσει το reverse split της μετοχής (1 νέα σε αντικατάσταση 4 παλαιών), την κεφαλαιοποίηση υπολοίπου συσσωρευμένων ζημιών ύψους 4,57 εκατ. ευρώ, αλλά και την εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. της εταιρείας να προχωρήσει, αν κρίνει σκόπιμο, σε αύξηση κεφαλαίου με μετρητά.

Το αποτελέσματα του πρώτου φετινού τριμήνου της Druckfarben ήταν ζημιογόνο (ωστόσο με θετικό EBITDA και θετικές ταμειακές ροές) και η κεφαλαιοποίησή της έχει υποχωρήσει μόλις στα 3,5 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v