Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2005

Ιατρικό Αθηνών: Μια ανακοίνωση που κάνει εντύπωση

Πρωτόγνωρη από πλευράς ύφους, χαρακτηρισμών, αλλά και εξαιτίας των νομικών ενεργειών που είτε προδιαγράφει είτε επιδιώκει να προκαλέσει, είναι για τα δεδομένα των εισηγμένων εταιριών της χώρας μας η ανακοίνωση με την οποία το Ιατρικό Κέντρο απαντά σε δημοσίευμα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ του Σαββάτου, ανακοίνωση που δημοσιεύεται εξ ολοκλήρου σε άλλες σελίδες του euro2day.gr και μοιάζει περισσότερο με... μηνυτήρια αναφορά!!!

Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά εισηγμένη εταιρία καλεί μεταξύ άλλων την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να επέμβει, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ίδια προχωρά στις νόμιμες ενέργειες στα αρμόδια δικαστήρια, ενώ χαρακτηρίζει συκοφαντίες ”καταφανώς με δόλιους σκοπούς” τα όσα αναγράφονται στο ενυπόγραφο δημοσίευμα.

Το Ιατρικό ισχυρίζεται επίσης ότι τη Δευτέρα υπήρξε έμμεση χειραγώγηση της μετοχής μέσω του δημοσιεύματος αυτού (που αφορούσε τη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρίας).

Προφανώς η υπόθεση θα ακολουθήσει τη δικαστική και κάθε άλλη προβλεπόμενη οδό.

Εμείς πάντως δεν μπορούμε να μην παρατηρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται το θέμα η εταιρία αν μη τι άλλο καταδεικνύει μια αλλαγή στα ”ήθη” του χρηματοοικονομικού ρεπορτάζ, με τρόπο που προβληματίζει.

Σημειώστε σχετικά ότι πέραν της δημοσιογράφου, η εταιρία καταφέρεται και εναντίον της εφημερίδας συνολικά, σημειώνοντας ότι η ημέρα δημοσίευσης, η σελίδα, αλλά και ο χώρος στον οποίο δημοσιεύτηκε το κείμενο (θέματα που προφανώς δεν έχουν να κάνουν με τον συντάκτη αλλά με τον όλο μηχανισμό και τη διεύθυνση της εφημερίδας) συντελούν ”επικουρικώς” στη ”βεβαιότητα” για την επιδίωξη ζημίας στην εταιρία και ”τους 18.551 μετόχους της”!!!

Μήπως αρχίζουμε να οδεύουμε σε επικίνδυνες ατραπούς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v