Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2012

ΤΕΝΕΡΓ: Μια εκτίμηση που… σε στέλνει ταμείο!

ΤΕΝΕΡΓ: Μια εκτίμηση που… σε στέλνει ταμείο!
Την ώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των επενδυτών αμφιβάλλει για τον αν η Τέρνα Ενεργειακή θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο επενδυτικό της πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια, η Eurobank έρχεται να διατυπώσει μια εντελώς διαφορετική άποψη.

Συγκεκριμένα, ο ελληνικός οίκος υπολογίζει πως οι απαιτούμενες επενδύσεις του εισηγμένου ομίλου μέχρι και το 2014 για την προσθήκη μονάδων συνολικής ισχύος 350 MW (θα προστεθούν στα 487 που είναι ήδη εγκατεστημένα) θα απαιτήσουν κεφάλαια ύψους 460 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, ένα μέρος έχει ήδη προπληρωθεί από την εισηγμένη. Μιλάμε για 140 εκατ. ευρώ.

Ένα δεύτερο ποσό θα προκύψει από τις κρατικές επιχορηγήσεις, που είτε έχουν λογιστικοποιηθεί, είτε όχι. Η Eurobank υπολογίζει το συγκεκριμένο ποσό στα 170 εκατ. ευρώ.

Και τέλος, η Τέρνα Ενεργειακή προβλέπεται την τριετία 2012-2014 να σημειώσει θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές περί τα 170 εκατ. ευρώ.

Αν αθροίσουμε όλα αυτά, προκύπτει πως το επενδυτικό πρόγραμμα της ΤΕΝΕΡΓ μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς καν πρόσθετο δανεισμό…

Μετά από όλα αυτά, η Eurobank Χρηματιστηριακή προτείνει για τη μετοχή «strong buy» με τιμή στόχο τα 3,10 ευρώ (από 2,40 ευρώ πριν)… Αν βγει η εκτίμησή της σωστή, θα στείλει κόσμο στο ταμείο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v