Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2012

ΜΑΡΑΚ: Με ποιους τρόπους… το παλεύει

ΜΑΡΑΚ: Με ποιους τρόπους… το παλεύει
Δεν γνωρίζουμε τελικά (αλλά και δεν είναι και δουλειά μας να αξιολογήσουμε) αν στο «τέλος της ημέρας» η ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική θα τα καταφέρει: Αρνητικά ίδια κεφάλαια 5,5 εκατ. ευρώ, αρνητικό EBITDA στο εξάμηνο, τραπεζικές υποχρεώσεις 7,1 εκατ. ευρώ, ρυθμισμένες υποχρεώσεις προς ταμεία και δημόσιο κ.λπ.

Και όλα αυτά από μια εταιρεία που μέσα σε ένα εξάμηνο έκανε τζίρο μόλις 1,6 εκατ. ευρώ…

Η εταιρεία, από την πλευρά της, πέρα από την ένταξή της στο άρθρο 99, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στις αγορές του εξωτερικού και διεκδικεί -σε συνεργασία με τοπικούς «παίκτες»- την ανάληψη έργων κυρίως στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

«Οι προσπάθειές μας έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και προσδοκούμε ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν εμφανή στους αμέσως προσεχείς μήνες» αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της ΜΑΡΑΚ, συμπληρώνοντας πως τα έργα αυτά αναμένεται να ξεπεράσουν σε ποσοστό το 50% του συνολικού τζίρου.

Πέραν αυτού, η ΜΑΡΑΚ έχει ήδη υπογεγραμμένα έργα από το 2009, τα οποία όμως για να ξεκινήσουν θα πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ (όπως αναμένεται, αλλά πότε;). Πρόκειται για το έργο Nautilos (ύψους 7 εκατ., σε συνεργασία με την Profile), για το e-Ναυτιλία (1,5 εκατ. ευρώ) κ.λπ.

Για να δούμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v