Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2012

Σφηνάκια για Γενική, τράπεζες και Liberation

Σφηνάκια για Γενική, τράπεζες και Liberation
Γενική Τράπεζα: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης της Γενικής Τράπεζας από τη Societe Generale.

Όπως είναι γνωστό, η Πειραιώς και  SocGen επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της Γενικής από την ελληνική τράπεζα.

Η Πειραιώς έχει ολοκληρώσει ήδη τον οικονομικό έλεγχο της Γενικής.

Επίκειται, πλέον, η ολοκλήρωση του due diligence της Γενικής, που διενεργεί ελεγκτική εταιρεία για λογαριασμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο εντός του πρώτου 10ημέρου του Οκτωβρίου αναμένεται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Ακούμε ότι οι Γάλλοι αποδέχθηκαν να καλύψουν όχι μόνο το χρηματοδοτικό κενό της Γενικής, ύψους περίπου 380 εκατ. ευρώ, αλλά και να δώσουν και άλλα 100 εκατ. ευρώ στον αγοραστή.
Ο οποίος θα είναι όπως όλα δείχνουν η Πειραιώς, εκτός και αν υπάρξει άρδην αλλαγή δεδομένων…

Δημοσίευση αποτελεσμάτων τραπεζών: Ως τις 31 Οκτωβρίου παρατάθηκε η δημοσίευση λογιστικών καταστάσεων β΄ τριμήνου 2012 για τις τράπεζες με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να έχει εκταμιευθεί μέχρι τότε η δόση των 31,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23,8 δισ. ευρώ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ώστε να μην υπάρχουν καυτές σημειώσεις από την πλευρά των ορκωτών.

Liberation: Τα… έχουν πάρει άσχημα στη Γαλλία με την κίνηση του Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του ομίλου Louis Vuitton-Moet Hennessy, να ζητήσει τη βελγική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει τον φόρο του 75% που σχεδιάζει η κυβέρνηση Ολάντ στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας έκανε γνωστή την απόφασή του την Παρασκευή αρνούμενος ότι αυτό γίνεται για φορολογικούς λόγους. Δεν φαίνεται όμως να έπεισε.

Αντίθετα, φούντωσε το κύμα της διαμαρτυρίας. Χαρακτηριστική η κίνηση της Liberation να κυκλοφορήσει χθες Δευτέρα με πρωτοσέλιδη φωτογραφία του Αρνό με τον σκληρό (και ελαφρώς παραφρασμένο) τίτλο «Σήκω φύγε ρε μ…».

Tο θέμα είχε συνέχεια σήμερα καθώς ο Αρνό έσπευσε να υποβάλει αγωγή για το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο. Η εφημερίδα επανήλθε σήμερα και γράφει «αν γυρίσεις πίσω, τα παίρνουμε όλα πίσω»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v