Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2012

O OΠΑΠ και το «ξεσκόνισμα» στην Κύπρο

O OΠΑΠ και το «ξεσκόνισμα» στην Κύπρο
Μια ενδιαφέρουσα είδηση μετέδωσε η εφημερίδα Πολίτης στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα. Σε συνεδρίαση της επιτροπής νομικών, ο πρόεδρός της, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ιωνάς Νικολάου, άνοιξε το σκονισμένο συρτάρι στο οποίο φυλάσσεται η περιβόητη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου σε σχέση με τον ΟΠΑΠ.

Όπως αναφέρεται, συμφωνίες, έσοδα, έξοδα, κατάλογος χορηγιών, φορολογικές δηλώσεις και κυρίως η λίστα των μετόχων είναι μεταξύ των εγγράφων που ζήτησε η Βουλή να κατατεθούν. Δεδομένου ότι πλέον ο ΟΠΑΠ ανήκει κατά πλειοψηφία σε ιδιώτες, ίσως δημιουργούνται νομικά ερωτήματα για την ισχύ της διακρατικής συμφωνίας.

Όπως σημειώνεται, το υπουργείο Οικονομικών που υπέγραψε τη διακρατική το 2003 δεν την κατήγγειλε το 2007, παρότι βάσει του άρθρου 9 «μετά την παρέλευση τεσσάρων ετών από την έναρξη της ισχύος της συμφωνίας είναι δυνατή η καταγγελία της από οιοδήποτε από τα συμβαλλόμενα μέρη με την επίδοση προς το άλλο συμβαλλόμενο μέρος έγγραφης καταγγελίας, η ισχύς της οποίας θα άρχεται μετά από ένα έτος από τη λήψη της».

Για να δούμε πού θα κάτσει η… σκόνη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v