Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 22 2012

Σφηνάκια για Qatar, Προοδευτική και Ελλάκτωρ

Σφηνάκια για Qatar, Προοδευτική και Ελλάκτωρ
QATAR: Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Εμίρης του Qatar και είχε συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Ακούμε ότι τον Εμίρη περισσότερο απασχόλησαν οι αποκρατικοποιήσεις και η διάγνωση των προθέσεων της κυβέρνησης και λιγότερο οι τρέχουσες καυτές εξελίξεις στο μέτωπο των τραπεζών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με ενδιαφέρον αναμένει η αγορά αν θα καταλήξουν, αυτή τη φορά, οι συζητήσεις μεταξύ των οικογενειών Μπόμπολα και Καλλιτσάντση για την αποχώρηση των τελευταίων από το μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ.

Οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο, και πριν από μερικούς μήνες, χωρίς όμως επιτυχή κατάληξη.

Από ότι ακούμε τώρα στο τραπέζι βρίσκεται η ιδέα διάσπασης των δραστηριοτήτων του ομίλου. Να πάρει δηλαδή, η οικογένεια Καλλιτσάντση τις δραστηριότητες στην ενέργεια και το real estate καθώς και μετρητά.

Μένει να δούμε αν το παραπάνω σχήμα κριθεί επωφελές και για τις δύο πλευρές.
Σημειώνεται, πάντως, ότι πρόσφατα η Ελλάκτωρ με ανακοίνωσή της και μετά από επικοινωνία με τους μετόχους της διευκρίνισε ότι δεν υφίσταται συμφωνία

Προοδευτική: Μπορεί η Προοδευτική να μην κατάφερε να εγγράψει ούτε ένα ευρώ τζίρο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012, μπορεί η αποτίμησή της στο ταμπλό να έχει πέσει στο 1,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτό που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, είναι η κόντρα των αδελφών (και μεγαλύτερων μετόχων της εισηγμένης) Κούτλα.

Όπως πληροφορηθήκαμε, μία δίκη έγινε αυτή την εβδομάδα (αίτημα για να κηρυχθεί άκυρη παλαιότερη γενική συνέλευση), άλλη μία αναβλήθηκε και ποιος ξέρει αν υπάρχει και τίποτε άλλο στον ορίζοντα…

Πάντως, η διοίκηση παλεύει για είσπραξη χρημάτων από παλαιότερες υποθέσεις (πχ Καζίνο Φλοίσβου) μέσα από τη νομική οδό.

Chartis: H γνωστή ασφαλιστική εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα το CyberEdge.

Είναι το πρώτο ασφαλιστικό προϊόν στην ελληνική αγορά που έχει σχεδιαστεί για την προστασία από τις συνέπειες των διαρροών σε δεδομένα και παραβιάσεις των συστημάτων μίας επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v