Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2012

Σφηνάκια για ΟΤΕ, S&B και Πετζετάκις

Σφηνάκια για ΟΤΕ, S&B και Πετζετάκις
OTE: «Αναπνέει» στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις ο τίτλος του Οργανισμού.

Την περασμένη Παρασκευή, ολοκλήρωσε τις πωλήσεις του ξένο fund, το οποίο εκτιμάται ότι «άδειασε» περίπου 4 εκατομμύρια μετοχές.

S&B: Η εξαγορά της αμερικανικής NYCO από την S&B ενδέχεται να αποδειχθεί big deal για τον εγχώριο όμιλο.

Και αυτό γιατί τον καθιστά τον μεγαλύτερο παίκτη, παγκοσμίως, στην εξόρυξη, επεξεργασία και παραγωγή προϊόντων βολλαστονίτη. Πρόκειται για προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας καθώς χρησιμοποιούνται σε εξειδικευμένες εφαρμογές και επομένως με υψηλό περιθώριο κέρδους.

Είναι δε πολύ πιθανό η NYCO να συνεισφέρει ήδη από φέτος στην καθαρή κερδοφορία του ομίλου.

Ακόμη σημαντικότερο, όμως, και από την ίδια την εξαγορά είναι το γεγονός ότι η χρηματοδότησή της καλύφθηκε με δάνειο που συνάφθηκε με αμερικανική τράπεζα (Μ&Τ Bank), και μάλιστα, όπως ακούμε, με όρους ανταγωνιστικούς.

Η S&B αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, ότι ο κίνδυνος χώρας λόγω της δυσχερέστατης οικονομικής συγκυρίας είναι μεν εμπόδιο, όχι όμως απροσπέλαστο, για εγχώριους ομίλους, με εξωστρέφεια, μέγεθος και ικανό management.

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ: Πρόταση στους κατόχους μετατρέψιμων ομολογιών για εξαγορά τους σε τιμή πολύ χαμηλότερη της ονομαστικής έκανε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Concritech, που ανήκει στον λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία Mohamed Hammoud.

Η πρόταση είναι αντίστοιχη αυτής που είχε υποβάλει η Northeast Management Partners, την οποία είχαν αποδεχθεί οι ομολογιούχοι.

Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση της Concritech μάλλον θα γίνει αποδεκτή εφόσον βέβαια δεν προκύψει κάποιο σοβαρό διαδικαστικό πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v