Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2012

Σφηνάκια για Coca Cola και ασφαλιστικό... χαβιάρι

Σφηνάκια για Coca Cola και ασφαλιστικό... χαβιάρι
Coca Cola-Αμοιβαία: Ως γνωστόν, η Coca Cola 3Ε αποτελεί την μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένη στο Χ.Α. Αυτό από μόνο του προκαλεί αρκετά προβλήματα και πονοκεφάλους.

Τα περισσότερα εγχώρια μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια, ακόμη και αυτά που ακολουθούν ενεργή διαχείριση, διατηρούν υψηλές θέσεις στον τίτλο της Coca Cola Hellenic (Τρία Έψιλον) λόγω της μεγάλης στάθμισής της (17%) στον FTSE 20.

Για να πιάσουν σε απόδοση το Δείκτη ή ακόμη καλύτερα να τον ξεπεράσουν έχουν τοποθετημένο στον τίτλο της ΕΕΕΚ ως και το 10% του επενδυμένου ενεργητικού τους.

Κάποιοι εξ αυτών έσπευσαν χθες να μειώσουν θέσεις για δύο τεχνικούς λόγους.

Πρώτον, γιατί ξέρουν ότι στην επόμενη αναθεώρηση του δείκτη η Coca Cola λόγω της διαφαινόμενης επιτυχίας της προαιρετικής δημόσιας πρότασης θα βγει από τους δείκτες του Χ.Α. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει μαζικές πωλήσεις από τα παθητικής διαχείρισης funds.

Δεύτερον, τα πράγματα περιπλέκει ο διαφορετικός χρονισμός. Η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Λονδίνο θα ξεκινήσει, όπως εκτίμησε η Coca Cola στην τηλεδιάσκεψη στις αρχές του έτους. Μετά και την ολοκλήρωση του squeeze out από το Χ.Α.

Στο μεσοδιάστημα αυτός που θα έχει αποδεχθεί τη δημόσια πρόταση και πάρει μετοχές της Coca Cola HBC δεν θα έχει αποτίμηση.

Ο παραπάνω φόβος εξηγεί ότι κάποιοι σπεύδουν να μειώσουν τις πολύ μεγάλες θέσεις.
 
Υ.Γ. Ουδείς βέβαια σκέφτεται να δώσει τις μετοχές του με αντάλλαγμα 13,58 ευρώ ανά μετοχή...


Ασφαλές... χαβιάρι: Την γνωστή κινηματογραφική ταινία «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή, που κάνει αυτές τις μέρες πρεμιέρα στην Ελλάδα, κατάφερε να ασφαλίσει ελληνική εταιρεία του κλάδου.

Πρόκειται για την Ευρώπη Ασφαλιστική του Νίκου Μακρόπουλου, κάτι που δείχνει την ικανότητα ορισμένων ελληνικών εταιρειών να αναλαμβάνουν ακόμη και εξειδικευμένες καλύψεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v