Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2012

Έλεγχος ντόπινγκ στο ράλι των κυπριακών τραπεζών

Έλεγχος ντόπινγκ στο ράλι των κυπριακών τραπεζών
Υψηλό τελευταίου πενταμήνου έγραψε χθες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, επηρεασμένος από τη νέα δυναμική άνοδο που σημείωσε η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας (+13,8%, με μεγάλο όγκο συναλλαγών) και κόντρα στην πτώση των τίτλων της Κύπρου (-3,4%) και της Ελληνικής (-1,1%).

Κατά το τελευταίο 15νθήμερο οι κυπριακές τράπεζες έχουν σημειώσει απρόσμενη άνοδο, με την Τράπεζα Κύπρου να εκτινάσσεται από τα 25,5 στα 36,6 λεπτά και τη Λαϊκή να κερδίζει γύρω στο 100%!

Κανείς από τους παράγοντες της κυπριακής αγοράς στους οποίους απευθυνθήκαμε δεν ήταν σίγουρος για τους λόγους για τους οποίους... ντοπάρονται οι μετοχές των τραπεζών.

Κάποιοι αναφέρθηκαν στην αισιοδοξία που επικρατεί γύρω από το μακροοικονομικό μέτωπο. Ελπίζουν, δηλαδή, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δει θετικά τις αντιπροτάσεις μέτρων που της απέστειλε η κυπριακή κυβέρνηση (περικοπές δαπανών 670 εκατ. και πρόσθετα έσοδα 310 εκατ. ευρώ, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των πολιτικών κομμάτων).

Άλλοι υποστηρίζουν πως επηρέασε θετικά η εκτίμηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη ότι το κυπριακό χρέος είναι βιώσιμο.

Πολλοί επίσης είναι εκείνοι που προβλέπουν πως τελικά η χρηματοδότηση του τραπεζικού ανοίγματος θα γίνει απευθείας από κοινοτικά κεφάλαια, χωρίς αυτή να λογιστεί αθροιστικά στο δημόσιο χρέος, αλλά και ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει κυρίως με μετατρέψιμα ομολογιακά (CoCos).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το κυριότερο στοιχείο που φαίνεται να επικρατεί γύρω από το τελευταίο ράλι των τραπεζικών τίτλων είναι η επιφυλακτικότητα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v