Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2005

Πολλαπλό ”φιάσκο” αποδείχθηκε ο επαναπατρισμός!

Σε ”φιάσκο” πολλών όψεων εξελίχθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που είχαν φύγει στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι τη λήξη του σχετικού διαστήματος επέστρεψαν περίπου 115 εκατ. ευρώ, όταν η κυβέρνηση -παρασυρμένη από τους ”συμβούλους”, που είχαν εισηγηθεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση αντίστοιχη ρύθμιση- ανέμενε κάποιες δεκάδες… δισ. ευρώ!

Κι έτσι φτάσαμε στο κωμικοτραγικό σημείο η κυβέρνηση να δίδει παράταση -ουσιαστικά να… παρακαλάει, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους- τους φορο-αποφεύγοντες να επιστρέψουν τα κεφάλαιά τους στην… Ψωροκώσταινα, αφού προηγουμένως είχε δηλωθεί επίσημα ότι ΔΕΝ θα δοθεί παράταση!

Φευ, το είχαμε πει και σε προηγούμενο σχόλιο, δεν φταίνε και τόσο αυτοί της κυβέρνησης, ακόμη και για το αστείο γεγονός της παράτασης.

Διότι τώρα έχουν πέσει στην παγίδα. Βλέπετε όταν το αποφάσισαν περίμεναν ότι η κίνηση αυτή θα είχε αποτέλεσμα σημαντικό, οπότε θα δικαιολογούσαν το θέμα ”ηθικής τάξεως” που προέκυπτε (επιβράβευση της φορο-αποφυγής και της φοροδιαφυγής κατά τεκμήριο μεγάλων εισοδημάτων) στη λογική του ”ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Πλην, όμως, ο σκοπός ουδόλως επετεύχθη!

Οπότε τι μένει; Προφανώς η πικρία για τους ”συμβούλους” που τους πούλησαν... know how για το πώς λειτουργεί η ”πιάτσα” και τους ”υποσχέθηκαν” ότι θα υπήρχε αποτέλεσμα…

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, είχαν υπάρξει και δημόσιες τοποθετήσεις κάποιων παραγόντων επ’ αυτού του θέματος. Θα το τσεκάρουμε και θα... επανέλθουμε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v