Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2012

Σφηνάκια για ΤΧΣ, ΤΕΝΕΡΓ και Εθνική Ασφαλιστική

Σφηνάκια για ΤΧΣ, ΤΕΝΕΡΓ και Εθνική Ασφαλιστική
Τ.Χ.Σ. - Due diligence: Σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι οικονομικοί και οι νομικοί έλεγχοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που διενεργούν για λογαριασμό του Τ.Χ.Σ. ελεγκτικές εταιρείες.

Τα μέλη του νέου γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής του Τ.Χ.Σ. θα οριστούν με υπουργική απόφαση το αμέσως προσεχές διάστημα.


Εθνική Ασφαλιστική: Ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της ασφαλιστικής ιστοσελίδας insuranceworld.gr, που θέλει την Εθνική Ασφαλιστική και τον αντιπρόεδρό της Ανδρέα Βασιλείου καταλύτες εξελίξεων στην αγορά.

Ο κ. Βασιλείου φέρεται να έχει διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με πολλές άλλες εταιρείες, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε φαινόμενο πτώχευσης στον κλάδο.

Η εμπειρία που είχε η ασφαλιστική αγορά από την περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια (και όχι μόνο) ήταν αρνητική.

ΤΕΝΕΡΓ: Η στήλη προ μηνών είχε αναφερθεί στις επισημάνσεις χρηματιστηριακής που υποστήριζε πως η χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής ήταν πολύ πιο απλή υπόθεση από αυτή που πίστευε η αγορά.

Έτσι, δεν είναι τυχαία η μεγάλη άνοδος που ακολούθησε στην τιμή της μετοχής: Μέσα σε λίγους μήνες, ο τίτλος βρέθηκε από το ελάχιστο των 81 λεπτών να τελεί υπό διαπραγμάτευση σήμερα στα 2,40 ευρώ.

Γενικότερα, οι εταιρείες στο Χ.Α. που παρουσιάζουν πειστικά προγράμματα χρηματοδότησης των εργασιών τους (πόσο μάλλον των επενδύσεών τους) επιβραβεύονται στο ταμπλό. 


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το χρηματιστήριο της Νοτίου Κορέας αποδεικνύεται πολύ μικρό για τους όλο και πιο "διεθνοποιημένους" επενδυτές της χώρας. Με τον Kospi να "σέρνεται" τους τελευταίους μήνες (μόλις +0,5% μέχρι στιγμής στο έτος), οι ντόπιοι χρηματιστές αναφέρουν ότι αυξάνεται γεωμετρικά ο αριθμός των Κορεατών επενδυτών που στρέφονται σε ξένες μετοχές, μεταξύ των οποίων και… ελληνικών τραπεζών.

Οι μετοχές που τους προσελκύουν είναι κυρίως μεγάλης κεφαλαιοποίησης τρανταχτά ονόματα, όπως Apple, Google και Facebook από την τεχνολογία και Citigroup και Bank of America από τις τράπεζες. Εξαπλώνονται επίσης σε ETFs εμπορευμάτων, ενώ στην Ευρώπη επικεντρώνονται κυρίως σε μάρκες πολυτελείας όπως LVMH, BMW και Burberry.

Αν και οι επιλογές τους είναι κατά κύριο λόγο mainstream, κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για ατολμία: Υπάρχουν ορισμένοι γενναίοι Κορεάτες επενδυτές που αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις και ευκαιρίες σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης που μαστίζονται από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία. Στην Ελλάδα, οι ριψοκίνδυνοι επενδυτές αγοράζουν κυρίως τράπεζες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v