Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2012

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και ΕΧΑΕ
ΕΧΑΕ: Στις 12 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου η ΕΧΑΕ και όλα δείχνουν πως θα εμφανίσει ένα από τα πλέον χαμηλά τρίμηνα της ιστορίας της.

Παρά τη συνεχιζόμενη μείωση του λειτουργικού κόστους, ο ημερήσιος όγκος των συναλλαγών έπεσε σε τόσο χαμηλά επίπεδα (35,6 εκατ. ευρώ, ή 18,8% χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο του 2012 ή 48% πιο κάτω από το τρίτο τρίμηνο του 2011) ώστε τα αποτελέσματα να αναμένονται πενιχρά.

Παρ’ όλα αυτά, η ΕΧΑΕ, έχοντας προχωρήσει σε περιορισμούς δαπανών, καταφέρνει να σημειώνει κερδοφόρα αποτελέσματα (1,8 εκατ. βλέπει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος), ακόμη και με τόσο χαμηλούς τζίρους.

Με βάση και το δυναμικότερο ξεκίνημα της χρηματιστηριακής αγοράς τον Οκτώβριο και τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή προβλέπει για ολόκληρο το 2012 καθαρά κέρδη για την ΕΧΑΕ ύψους 15,3 εκατ. ευρώ, ενώ η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος 12,6 εκατ. ευρώ.

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της ΕΧΑΕ στο ταμπλό κυμαίνεται γύρω στα 240 εκατ. ευρώ και το ταμείο της αντιστοιχεί γύρω στο 50% αυτής.

Ελλάκτωρ: Έκτακτη γενική συνέλευση «εντός εβδομάδων» προκειμένου να παρουσιαστεί το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ομίλου είχε εξαγγείλει η διοίκηση του ομίλου στα τέλη Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης είχε αναβάλει τη συζήτηση σχετικού θέματος, που είχε μπει εμβόλιμα λίγες ημέρες νωρίτερα, με το επιχείρημα πως το σχέδιο (που ετοιμάζει γνωστός συμβουλευτικός οίκος) δεν είναι έτοιμο.

Έκτοτε δεν υπήρξαν νέα για το σχέδιο διοικητικής αναμόρφωσης, αλλά κυκλοφόρησαν πληροφορίες περί απόπειρας πώλησης του τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε, όπως και άλλες ιδέες για πώληση περιουσιακών στοιχείων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υψηλές υποχρεώσεις.

Η προσπάθεια απομόχλευσης έχει ανακοινωθεί και επισήμως κατά τη διάρκεια πρόσφατων παρουσιάσεων. Όσο για τις πληροφορίες περί επεξεργαζόμενου σχεδίου αποχώρησης της πλευράς Καλλιτσάντση, φαίνεται πως σκοντάφτουν στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η ελληνική οικονομία.

Αγοραστές ποσοστών σε τεχνικές εταιρείες, ακόμα και τόσο ισχυρές φαίνεται πως δεν περισσεύουν...

ΟΤΕ: Η OTE PLC. προχώρησε, μέχρι την 6η Νοεμβρίου 2012, σε μερικές επαναγορές συνολικού ύψους 60,4 εκατ. ευρώ από το δάνειο λήξης Αυγούστου 2013, καταβάλλοντας ταυτόχρονα και τους δεδουλευμένους τόκους.

Εν τω μεταξύ, εν όψει πώλησης της Hellas Sat ο ΟΤΕ προχώρησε σε κεφαλαιακή μόχλευση της θυγατρικής της. Στο πλαίσιο αυτό, η Hellas Sat διένειμε στον ΟΤΕ μέρισμα προηγούμενων χρήσεων ύψους 29,6 εκατ. ευρώ και προμέρισμα για την τρέχουσα χρήση ύψους 8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v