Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2012

Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ, η Ρουμανία και η… Novomatic

Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ, η Ρουμανία και η… Novomatic
Σε προηγούμενα δημοσιεύματα το Euro2day.gr αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση της Κρατικής Λοταρίας της Ρουμανίας  στις επιπτώσεις αυτής της υπόθεσης, αλλά και στη νέα διάσταση, δηλαδή στην εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο, η ρουμανική περιπέτεια της Intralot έχει και μία ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή. Διότι η ελληνική κοινοπραξία (INTRACOM, Intralot και LOTROM), όπως λένε οι έγκυρες πληροφορίες της στήλης, δεν προμήθευσε δικό της εξοπλισμό στη ρουμανική λοταρία.

Απλώς έπαιξε -με εξαιρετικά επικερδή τρόπο- τον ρόλο του χρηματοδότη και του μεσάζοντα σε ό,τι αφορά το δίκτυο των παιγνιομηχανών videolotto, που σύμφωνα με τους Ρουμάνους φέρεται να αποδείχτηκαν «κουλοχέρηδες»!

Κατασκευαστής των μηχανημάτων ήταν η αυστριακή NOVOMATIC, η οποία προφανώς έμεινε ευχαριστημένη από τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Σήμερα η ίδια εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, προσεγγίζει πλέον το 10%.

Λέγεται μάλιστα ότι αυτή η κίνηση των Αυστριακών πρακτικά αποτελεί ένα είδος «κλειδώματος» της Intralot, εν όψει των επιλογών και των κινήσεων της τελευταίας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

ΥΓ.: Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της εγκατάστασης πολλών χιλιάδων παιγνιομηχανών -νόμιμα κι επίσημα- στη χώρα μας.

Ο ΟΠΑΠ πλήρωσε πλουσιοπάροχα για να πάρει τις σχετικές άδειες, ασχέτως αν από τότε έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και δεν έχει προχωρήσει τίποτε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v