Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2012

Το bonus σε CoCos, οι όροι και η Alpha Bank

Το bonus σε CoCos, οι όροι και η Alpha Bank
Ένα πολύ σημαντικό bonus στις τράπεζες που θα διενεργήσουν αυξήσεις κεφαλαίου, χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, φαίνεται ότι παρέχει η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπει ότι για όσες ΔΕΝ θα πραγματοποιήσουν ΑΜΚ, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ν. 3864/2010 (ιδρυτικός νόμος του Τ.Χ.Σ.) η τιμή μετατροπής των CoCos θα ισούται με το 25% της μέσης χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, κατά τη διάρκεια των 50 ημερών διαπραγμάτευσης που προηγούνται της ημερομηνίας έκδοσης των ομολογιών.

Για τις υπόλοιπες τράπεζες, η τιμή μετατροπής των CoCos θα ισούται με το 50% της μέσης χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής κατά τις 50 προηγούμενες συνεδριάσεις της ημερομηνίας έκδοσης.

Το άρθρο 7 του ν. 3864 προβλέπει πως θα συμμετάσχει το Τ.Χ.Σ. στις αυξήσεις κεφαλαίου με κοινές μετοχές των τραπεζών.

Επομένως, όσες καλύψουν μέσω αγοράς τις ΑΜΚ χωρίς συμμετοχή του Τ.Χ.Σ. θα πάρουν ως bonus το δικαίωμα να επαναγοράσουν σε πολύ χαμηλότερη τιμή τα CoCos.

Αν δεν πρόκειται για λάθος ερμηνεία, είναι ένα πολύ σημαντικό bonus, ιδιαίτερα για τράπεζες όπως η Alpha για παράδειγμα, η οποία, σύμφωνα με αναλυτές, θα χρειαστεί να προχωρήσει σε λελογισμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v