Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2012

ΕΟΠΥΥ:Και δεν πληρώνει και παρακρατεί φόρους

ΕΟΠΥΥ:Και δεν πληρώνει και παρακρατεί φόρους
Τελικά, σπάνια περνάει μία μέρα που να μην ακούσουμε έντονες διαμαρτυρίες από τους ιδιώτες παρόχους του κλάδου υγείας εναντίον του ΕΟΠΥΥ και του Δημοσίου γενικότερα.

Το καινούριο λοιπόν επεισόδιο στο… σίριαλ των παραπόνων εναντίον του ΕΟΠΥΥ σχετίζεται με τον διαμεσολαβητικό ρόλο που έχει αναλάβει προκειμένου να πληρώνονται οι οφειλές των κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων στις εφορίες.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Όταν ένας ιδιώτης-πάροχος υγείας πηγαίνει να πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ καταθέτει ταυτόχρονα και φορολογική ενημερότητα, όπου αναγράφεται (εάν υπάρχει) το ύψος των οφειλών του προς τη ΔΟΥ.

Δουλειά του ΕΟΠΥΥ είναι να αφαιρεί από το ποσό που πρέπει να καταβάλει προς την κλινική ή το διαγνωστικό κέντρο το ύψος των οφειλομένων στις ΔΟΥ και στη συνέχεια να τα αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο.

Και μέχρις εδώ όλα καλά, καθώς έτσι διασφαλίζεται η είσπραξη των φορολογικών εσόδων, σε μια δύσκολη δημοσιονομική περίοδο.

Έλα όμως που -όπως καταγγέλλεται από πολλούς- ο ΕΟΠΥΥ συχνά βρίσκει προφάσεις και δεν καταβάλλει τα ποσά στην εφορία!

Κάποιοι ανεβάζουν αυτό το ποσό στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, οι ιδιώτες πάροχοι εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένοι, οι οφειλές προς την εφορία παραμένουν, τα πρόστιμα προσαυξάνονται κι οι απειλές για λήψη μέτρων από την εφορία επικρέμανται.

Και το χειρότερο: Επειδή οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα δεν είναι φορολογικά ενήμεροι, δεν μπορούν να εισπράξουν και οφειλόμενα ποσά από τα άλλα (εκτός ΕΟΠΥΥ) ασφαλιστικά ταμεία…

Δηλαδή, ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο πληρώνει με τεράστιες καθυστερήσεις τους δικαιούχους, αλλά επιπλέον τους παρακρατεί τις πληρωμές τους προς το ελληνικό δημόσιο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v