Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2005

”Μουντζούρικα” σενάρια στο Γιαννούση;

Αναφερόμασταν χθες σε εκείνα τα ”περιφερειακά” χαρτιά που έχουν πάει στη στρατόσφαιρα χωρίς να δικαιολογείται πουθενά από την ειδησεογραφία, η άνοδός τους.

Η ΛΑΝΝΕΤ (πρώην ”Γιανούσης”) είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μετοχής που αναρριχήθηκε με ”ειδήσεις” που δεν έχουν μεν ”δημοσιοποιηθεί”, αλλά έχουν κάνει ευρύτατο κύκλο στην αγορά με τη μορφή βεβαίως της φήμης και με τις αντίστοιχες ”θετικές” (αλλά ενδεχομένως άκρως προσωρινές) επιπτώσεις στην τιμή της.

Κι ως γνωστόν, οι φήμες σ’ ένα χρηματιστήριο ενίοτε έχουν μεγαλύτερη παρεμβατικότητα από την ίδια την είδηση μέχρι ν’ αποδειχθεί στην πορεία (όπως έχει πολλάκις συμβεί στο παρελθόν) ότι η κυκλοφορία τους αποσκοπούσε στο να εξέλθουν οι ”γνωστοί άγνωστοι” πλουσιότεροι από το παιχνίδι, με τα λεφτά των εύπιστων μικροεπενδυτών.

Μια ιστορία που είναι αρκετά γνώριμη στο Σοφοκλέους μέσα από την κλασσική επανάληψή της.

Ας απαριθμήσουμε όμως τις... ”ειδήσεις” που έχουμε ακούσει: Ο κ. Κοντομηνάς (που βρίθει ρευστότητας αυτή την εποχή) αγοράζει την... ΛΑΝΝΕΤ. Ο κ. Εφραίμογλου (συγγενής του κ. Λαναρά) επίσης αγοράζει την εταιρεία για να την συγχωνεύσει με την... (ελεγχόμενη απ’ αυτόν) μη εισηγμένη VIVODI!!!

Η Intralot ενδιαφέρεται διακαώς για την χείρα της ”πολύφερνης” νύφης! Οι Σουηδοί (;) ενδιαφέρονται (κι αυτοί!) για να την αγοράσουν! Από κει και πέρα οι ίδιες και οι ίδιες φήμες ανακυκλούμενες παράγουν το αυτό αποτέλεσμα ως εάν, έστω και μια εξ αυτών, να ήταν αληθής και επιβεβαιωμένη!

Αποτέλεσμα; Δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια εβδομαδιαία σε μια ”ρώσικη ρουλέτα” στα πλαίσια της οποίας, κανείς δεν γνωρίζει πως θα ξημερώσει το ”αύριο” (απλά το... οραματίζονται).

Κι όλα αυτά, συμβαίνουν την ίδια ώρα που οι αρχές πασχίζουν να πείσουν οτι έχει επανέλθει η αξιοπιστία στη Σοφοκλέους!!!

Τι πρέπει να γίνεται όταν η φημολογία οργιάζει; Κι όταν ως αποτέλεσμα αυτής μια μετοχή εμφανίζεται να καλπάζει;

Μόλις χθες κάτι παραπάνω από 2,7 εκατ. μετοχές της εταιρείας άλλαξαν χέρια, δηλ. το 7,4% του συνόλου των μετοχών,(!) που είναι μεν εντυπωσιακό σαν ποσοστό, αλλά στη συγκεκριμένη μετοχή φαίνεται να είναι... σύνηθες φαινόμενο.

Τον... μουντζούρη όμως ποιος θα τον κρατάει στο τέλος;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v