Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2012

Σφηνάκια για Κύπρο, ΑΕΔΑΚ και ΕΟΠΥΥ

Σφηνάκια για Κύπρο, ΑΕΔΑΚ και ΕΟΠΥΥ
ΑΕΔΑΚ: Δεκτό έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας το αίτημα των αρμόδιων φορέων και κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη μείωση του ελάχιστου ύψους του μετοχικού κεφαλαίου των ΑΕΔΑΚ.

Σύμφωνα με την τροποποίηση - προσθήκη, που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, το ποσό που ορίζεται ως μετοχικό κεφάλαιο για την ίδρυση των ΑΕΔΑΚ προσδιορίζεται πλέον στις 500.000 ευρώ από 1 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου για τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες και τις ανώνυμες εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων.

ΚΥΠΡΟΣ: 250 εκατ. ευρώ (σημαντικό ποσό για τα τοπικά δεδομένα) αναζήτησε το κυπριακό δημόσιο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Και παρά τη μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα στη Μεγαλόνησο, όλα δείχνουν πως τα πράγματα τακτοποιούνται.

Πρώτα απ’ όλα, ασκήθηκαν πιέσεις για δανεισμό από ημικρατικούς οργανισμούς (Αρχή Ηλεκτρισμού που τελικά έδωσε το ΟΚ, CYTA, Αρχή Λιμένων) και αν τελικά δεν συγκεντρωθεί όλο το ποσό από εκεί, τότε υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή (μέσω ELA;) του δανεισμού από τις τράπεζες.


ΕΟΠΥΥ: Οι εκπρόσωποι των κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων μεταφέρουν πως «σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον ΕΟΠΥΥ για ίση μεταχείριση όλων των παρόχων υγείας στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ζητώντας παράλληλα να παύσει η προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένου παρόχου».

Και επειδή ο «συγκεκριμένος πάροχος» είναι τα φαρμακεία, κάποιοι αναρωτιούνται μήπως η διαρροή του υπουργείου σχετίζεται με «σκληρό μήνυμα» που θέλει να στείλει η κυβέρνηση προς τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι έχουν το… θράσος να απεργούν επειδή δεν πληρώνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v